404 Not Found


nginx
Cum sa iti alegi tinuta pentru o intalnire de afaceri in functie de locul in care se desfasoara – Pauza La Birou

Studiile spun ca dureaza doar cateva secunde pentru a ne face o prima impresie despre un om si ca ulterior este destul de complicat sa ne-o schimbam. In aceste conditii, imagineaza-ti ce inseamna asta intr-un mediu de afaceri competitiv unde fiecare detaliu poate fi hotarator cand vine vorba despre relatiile de business.
Pentru a te asigura ca la o intalnire importanta alegi tinuta corespunzatoare, am facut pentru tine o lista cu cateva variante de tinute, in functie de locul in care aceasta se desfasoara.

La birou

Cele mai multe intalniri de afaceri au loc intr-un mediu formal, acela de la birou. Daca jobul tau are ca parte importanta intalniri cu clientii, negocieri si meetinguri care presupun ca aparitia ta sa fie una care nu se uita usor, un deux-piece bleumarin sau negru si o camasa intr-o culoare indrazneata reprezinta o alegere cu care nu ai cum sa dai gres. Sau o rochie neagra, simpla, peste care pui un sacou intr-o nuanta contrastanta. Accesorizeaza-le cu o poseta sobra si cu o pereche de pantofi stiletto si sigur vei face o prima impresie memorabila.

La un cocktail party

Nu toate intalnirile de afaceri se desfasoara la birou, cu atat mai mult cu cat se stie ca o atmosfera relaxata si un pahar de sampanie fac oamenii mult mai volubili, mai creativi si mai dispusi sa gaseaseasca solutii outside the box. Daca ai pe agenda un astfel de eveniment, alege o rochie de dantela spectaculoasa, pe care sa o complimentezi cu o pereche de cercei statement. Un clutch intr-o nuanta metalica si o pereche de pantofi cu tocuri inalte vor completa o tinuta care sigur nu va trece neobservata.

La un eveniment informal

Poate este vorba despre o sesiune relaxata de networking sau de un workshop organizat de firma ta sau de un partener de afaceri. Sau orice alta situatie in care scopul intalnirii nu este obligatoriu acela de a discuta punctual despre probleme de afaceri, ci acestea se leaga firesc in timpul conversatiei. Pentru genul acesta de eveniment poti alege fie o rochie casual, o pereche de pantaloni, o camasa si un cardigan din angora sau un deux piece colorat si vesel. O poseta supradimensionata si o pereche de balerini sau de botine te vor ajuta nu doar sa arati bine, ci si sa te simti senzational de confortabil.

La o cina de afaceri

Daca stii ca te asteapta o importanta cina de afaceri, pregateste-te din timp pentru ea. In functie de restaurantul la care va avea loc, opteaza pentru o little black dress sau o fusta creion neagra, o camasa alba si un sacou elegant. Nici o rochie spectaculoasa, care sa intoarca toate capetele nu e o varianta de ignorat. Totusi, orice ai alege, incearca sa nu fie o tinuta extravaganta, care sa distraga atentia de la ceea ce vrei sa punctezi pe agenda intalnirii.

Chiar daca este vorba despre intalniri de afaceri, foloseste-ti creativitatea pentru a transforma tinutele in unele spectaculoase si fii o prezenta greu de uitat.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.