404 Not Found


nginx
Scapa de refluxul gastroesofagian ! – Pauza La Birou

Aproximativ 20% din populatie se confrunta cu refluxul gastroesofagian care iti poate afecta ritmul cotidian. Daca te-ai saturat sa bei diferite comprimate pentru a linisti senzatia de arsura si reflux, incearca urmatoarele remedii naturale care ajuta la ameliorarea simptomelor:

1. Mai multe mese, portii mici

Daca alegi portii mici si mese mai dese, iti ajuti sistemul digestiv sa procese hrana pe care i-o furnizezi, ii facilitezi munca pentru a sorta nutrientii si a elimina toxinele. Daca exista un dezechilibru si mananci rar si mult, efectul va fi contrar. Da-i sansa organismului sa digere fiecare aliment in parte, optand pentru 3 mese principale si 2 gustari intre mese.

2. Evita alimentele iuti sau prea condimentate

Probabil esti deja constient ca daca suferi de reflux gastroesofagian, mancarea picanta nu ajuta la imbunatatirea situatiei. Evita ardeiul iute, piperul cayenne, sosurile picate. Aceste ingrediente fac mancarea gustoasa, dar daca vrei sa-ti echilibrezi digestia, opteaza pentru condimente potrivite pentru tine, care pot da savoare meniului, precum : turmeric, piperul negru, oregano, coriandru. Acestea sunt excelente pentru digestie si au potential anti-inflamatoriu.

3. Renunta la alimentele inflamatorii din dieta ta

Este cazul sa renunti la alimentele procesate care provoaca reflux, balonare si gaze. Produsele inflamatorii si care irita mucoasa gastrica sunt produsele care contin gluten, produsele pasteurizate, si cele cu zahar rafinat.
Inlocuieste alimentele procesate, mezelurile, branzeturile cu mancare naturala. Introdu in dieta ta iaurturile, carnea de pui, peste, la grill, legume la cuptor, si multe fructe si legume. Legumele la cuptor vor actiona ca un pansament gastric.
Dintre fructe, poti alege ananasul, bananele, pepenele galben, avocado, migdale.
De asemenea, evita sa consumi alcool, ciocolata, bauturi carbogazoase, prajelile, usturoiul, ceapa, rosiile, citricele etc.

4. Masticatia este foarte important si poate face diferenta

Atunci cand inghiti mancarea, ea trebuie sa fie lichida, acesta ar fi indicatorul de luat in considerare pentru a-ti da seama daca ai mestecat bine alimentele. Pentru a evita sa-ti stresezi sistemul digestiv mesteca bine!

5. Hidrateaza-te

Te va ajuta si sa diluezi acidul gastric si inca omultime de alte beneficii pentru sanatatea ta.

6. Mentine stresul sub control

Stresul poate avea un impact enorm asupra digestiei. Incearca sa observi daca nu cumva, simptomele suparatoare de reflux au loc in perioade de stres ridicat.
Pentru a tine stresul sub control poti practica yoga, mediatii sau pur si simplu sa mergi la antrenamente. De asemenea sa apelezi la trucurile care te ajuta sa te relaxezi, sa citesti cartea preferata, sa asculti o muzica buna seara, sa faci o baie cu spuma, orice te ajuta sa te deconectezi de cele intamplate peste zi.

7. Sucul de aloe vera

Sucul de aloe vera reduce inflamatia si ajuta la regenerarea sistemului digestiv.
Consuma-l dimineata pe stomacul gol, cu rol preventiv, sau oricand in timpul zilei cand simptomele se fac resimtite.

8. Nu manca seara tarziu

Pentru o digestie sanatoasa ai nevoie intre 2-4 ore de la ultima masa si pana la culcare.

9. Ceaiuri recomandate

Daca ai ales sa te bucuri de beneficiile sucului de aloe vera, afla ca ai cateva variante pentru a varia in ceea ce priveste bauturile vindecatoare: ceaiul de musetel, pelinul, radacina de lemn dulce, ceaiul de chimen, de galbenele, de menta, de fenicul.

10. Bicarbonatul de sodiu

Amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa calduta. Consuma de doua ori pe zi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.