404 Not Found


nginx
Motivele pentru care ar trebui sa citesti “ABC-ul Psihopatului De Succes” ( by Kevin Dutton, Andy McNab) – Pauza La Birou

Pentru cei plictisiti de tot felul de lecturi motivationale, cliseistice, ABC-ul Psihopatului de Succes va fi o surpriza foarte placuta. In primul rand are un titlu care atrage atentia si intriga, si fara sa ai prea multe asteptari, te apuci de citit si nu o mai poti lasa din mana.

Lucrurile sunt simple, Andy este psihopatul, si “cobaiul” acestui studiu si Kevin este specialistul, fascinat de “psihopati” si cum acest lucru ar putea fi un lucru pozitiv.

Practic, intreaga carte ne descrie trasaturile psihopatilor si logica, de ce, sunt foarte multi dintre ei, de succes. Vei invata de aici ca atributele psihopatilor ” buni” sunt cheia ascensiunii.

Cei doi, prin povestioare interactive ne arata ca impulsivitatea, lipsa fricii, concentrarea, calmul in situatii dificile, empatia diminuata, intransigenta mentala il fac pe psihopat sa fie un om de actiune care nu se pierde in detalii, care nu devine victima atunci cand viata il tranteste la pamant.

” Care sunt principiile care stau la baza atitudinii transante a psihopatilor?
-Avem o dorinta innascuta de a obtine pozitivul, in defavoarea negativului. Dar pentru a obtine ceea ce ne dorim : dobandirea placerii si evitarea durerii, trebuie sa ne confruntam direct cu durerea. Trebuie sa ne parasim zonele de confort, sa facem un salt in necunoscut.
Trebuie sa avem curajul sa ne asumam riscurile, in raport cu noi insine. Sa ne valorificam talentele, in loc sa le ingropam sub un munte de scuze. Trebuie sa te asiguri ca poti umbla la butonul de lipsa a fricii.”

Toate cartile de dezvoltare personala ne indeamna sa iesim din zona de confort, sa avem curaj, etc, pentru a avea succes. Personal, prefer genul acesta de lectura, care se bazeaza si pe stiinta, si se explica niste mecanisme simple, psihologice, neurologice, care influenteaza parcursul nostru, in detrimentul prelegerilor unora care stiu sa vorbeasca frumos/captivant.

Merita citita!

Daca ai citit-o deja, ne poti povesti cum te-a impactat, daca nu ai citit-o, dar te-am convins ca merita timpul tau, o gasesti aici, pe emag.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.