Cu cât energia regenerabilă devine din ce în ce mai populară, lumea continuă să folosească petrol și gaze naturale.

Prin urmare, cu greu este o surpriză faptul că cea mai mare ofertă publică inițială (IPO) din istorie aparține Saudi Aramco, cea mai mare companie integrată de petrol și gaze din lume și cea mai mare companie petrolieră deținută de investitori. Având o capacitate de piață de aproximativ 2 trilioane de dolari, acest mamut din Golf îi place pe Apple, Microsoft și rivalii săi occidentali în domeniul energetic, Shell și Exxon Mobil .

Platforme recomandate de tranzactionare:
eToro, Tradeville, Goldring, CAPEX și XTB

75% din conturile de investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să vă gândiți dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Cine deține Saudi Aramco?

După ani buni deținute exclusiv de guvernul saudit, Aramco este acum deschisă publicului, oferind acțiuni în valoare de zeci de miliarde de dolari. Până recent, Alibaba a înregistrat recordul pentru cea mai mare ofertă publicitară, care a strâns 25 miliarde de dolari pe Wall Street în 2014.

Aramco ar putea ajunge la o evaluare de piață de 2 trilioane de dolari și va oferi un procent de 1% -3% în IPO, ceea ce înseamnă că va trebui să vândă mai puțin de 2% din acțiunile sale pentru a înregistra recordul. Cu toate acestea, există șanse mari să nu se oprească acolo, întrucât Aramco ar putea strânge 45 de miliarde de dolari – aproape dublu față de ce a strâns Alibaba. Aramco este listat la Bursa din Riyadh și este tranzacționat sub simbolul ticker SAOC .

Saudi Aramco este cea mai mare și mai profitabilă companie petrolieră din lume

Este destul de simplu să vă faceți o idee despre cât de mare este Aramco atunci când o comparați cu unele dintre cele mai mari companii din lume. În ceea ce privește fluxul de numerar, compania petrochimică își scapă concurența din apă: în primele trei trimestre ale anului 2019, compania a avut un venit net de 68 de miliarde de dolari. În comparație, Exxon Mobil a făcut 8,7 miliarde de dolari în aceeași perioadă de timp. În 2018, Aramco a raportat un venit net de 111 miliarde de dolari, aproape dublu decât cel al Apple.

Ce este Saudi Aramco?

Aramco nu este doar cel mai mare producător de energie din lume, ci este și o rafinărie de petrol și proprietarul unui masiv de 260 de miliarde de rezervoare de baril. Pentru a pune acest lucru în perspectivă, întregul depozit de petrol brut al statului american este de 24 de miliarde de barili – mai puțin de 10% din cel al Aramco. Aramco produce 13,6 milioane de barili în fiecare zi și, de asemenea, stă pe un rezervor de 186 de trilioane de metri cubi.

Cronologia IPO Aramco

Cum să tranzacționați Aramco

Saudi Aramco va fi disponibil pentru tranzacționare, odată ce lichiditatea corespunzătoare va fi furnizată. Până atunci, îl puteți adăuga în lista de urmărire. Odată ce piața se va deschide, va fi tranzacționată ca orice altă acțiune.

75% din conturile de investitorilor de retail pierd bani atunci când tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor. Ar trebui să vă gândiți dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Este important de menționat că graficul Saudi Aramco ar putea fi sensibil la diverși factori pe piețele mondiale. Prețul acțiunilor din Arabia Saudită ar putea să fluctueze în conformitate cu prețurile petrolului la nivel mondial, iar faptul că este deținută de guvern poate contribui și la volatilitatea stocului. Alte țări ar putea dori, de asemenea, o felie de tort Aramco, inclusiv China, care și-a exprimat interesul să investească miliarde ca parte a IPO. Pentru a rămâne la curent cu cel mai recent preț Saudi Aramco, adăugați-l în lista dvs. de observații eToro.

CFD-urile sunt instrumente complexe și prezintă un risc ridicat de a pierde rapid banii din cauza pârghiei. 75% din conturile de investitori cu amănuntul pierd bani atunci când tranzacționați CFD cu acest furnizor. Ar trebui să vă gândiți dacă înțelegeți cum funcționează CFD-urile și dacă vă puteți permite să vă asumați riscul ridicat de a vă pierde banii.

Sources:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.