404 Not Found


nginx
Masca protectie coronavirus: De unde cumperi cele mai bune masti de protectie coronavirus – Pauza La Birou

Masca protectie coronavirus: care sunt cele mai eficiente masti pentru protejarea impotriva coronavirusului.

Numarul de infectari cu coronavirus a depasit valoarea de 81.000 in intreaga lume, iar numarul deceselor a depasit 2.700. Panica este cu atat mai mare cu cat un focar urias a aparut in Italia, care are in prezent 322 de infectari si 10 decese.

Acceseaza magazinul eMAG pentru a verifica pretul!

Acceseaza magazinul StarShinerS pentru a verifica pretul!

Acceseaza magazinul Amazon pentru a verifica pretul!

Acceseaza magazinul Esteto pentru a verifica pretul!

Este panica si in Romania, dupa ce un italian infectat cu coronavirus a stat in tara timp de 5 zile saptamana trecuta, intrand in contact cu mai multi oameni.

Masca protectie coronavirus: cat de eficiente sunt mastile de protectie

Autoritatile si medicii indeamna populatia sa poarte masti de protectie atunci cand stau in spatii aglomerate. Contrar credintei populare insa, aceste masti nu te feresc complet de pericolul infectarii cu coronavirus.

Potrivit specialistilor mastile de protectie chirurgicale, care sunt si cele mai populare, sunt eficiente doar daca sunt purtate corect si sunt schimbate la interval de 3 – 4 ore. Mastile chirurgicale nu se reutilizeaza.

In plus mastile ar trebui purtate de pacientii infectati, sau care au simptome de infectie, si nu invers. Virusul se transmite pe cale aeriana, prin picaturi de lichid eliminate prin tuse, stranut sau vorbit.

Masca protectie coronavirus: cum se poarta corect masca de protectie

Masca protectie coronavirus: care sunt cele mai bune masti

Cei mai multi dintre noi nu poarta masca de protectie corect, astfel ca rolul ei protector este anulat din start. Este foarte important ca masca sa acopere complet nasul, gura si barbia. In caz contrar efectul ei este zero.

Trebuie acordata o atentie sporita si marimii. Masca trebuie sa se potriveasca perfect pe fata si sa aiba o lungime corespunzatoare a elasticelor, astfel incat aceasta sa stea ferma pe fata, si nu larga.

Pentru o protectie corecta masca nu trebuie atinsa cu mainile, iar atunci cand este data jos nu trebuie atinsa partea exterioara. Eficienta maxima este data de o masca ce nu este purtata mai mult de 3 – 4 ore. Inainte de a o arunca, pune masca intr-o punga de plastic.

Masca protectie coronavirus: care sunt cele mai bune masti

Masca protectie coronavirus: care sunt cele mai bune masti

Pentru o protectie sporita este recomandata o masca cu filtru pentru particule fine, si nu una simpla, de tip chirurgical. Acest tip de masti pot fi purtate de cei care nu sunt bolnavi, deoarece aerul care intra este filtrat, insa cel care este expirat nu.

Pentru protectie se pot folosi si masti tip N95. Aceste masti, care de obicei au o forma rotunjita, au integrat un filtru special conceput pentru a oferi protectie fata de particulele mici din aer.

Prin ele insa se respira mai greu, astfel ca nu pot fi purtate de persoanele care au probleme respiratorii.

Masca protectie coronavirus: cat costa o masca de protectie

In mod normal pretul unei masti chirurgicale de protectie era de aproximativ 50 de bani bucata, insa majoritatea comerciantilor au profitat de cererea mare iar pretul a crescut substantial, ajungand si la 10 lei bucata.

La nivel de tara, Romania se confrunta cu o criza majora de masti si echipamente de protectie, situatie confirmata de autoritati.

“In Romania nu mai sunt maști și costume de protecție. Avem kituri de testare, toate cele cinci spitale nominalizate prin ordin de ministru sa managerieze situatia au kituri. Ca sunt multe, ca sunt putine… un kit are 150 de teste.

“Pe masura ce se consuma intra în procedura de achizitie locala. Problema e a mastilor si a costumelor de protectie. Aici intervine procedura de achizitie în regim de urgenta pentru ca, nemaifiind pe teritoriul Romaniei, trebuie importate.

“Coronavirusul se transmite relativ simplu. Ce fac apa si sapunul nu face niciun dezinfectant”, a declarat profesorul Adrian Strainu-Cercel la Digi 24.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.