Probabil stii deja ca rinichii sunt responsabili de eliminarea toxinelor din corp. Daca suferi de hipertensiune, diabet, poti dezvolta si afectiuni ale rinichilor, care ii vor impiedica sa functioneze normal. Afectiunile renale sunt afectiuni care pun in pericol viata, astfel ca trebuie sa facem, diferite schimbari pentru a-i mentine curati si nealterati. Acorda importanta punctului 3, te poate scuti de dureri semnificative.

  1. Frunze verzi
    Salata verde, varza, spanacul etc sunt bogate in Vitamina C si Vitamina K, si pline de fibre. Acestea reduc tensiunea arteriala, echilibreaza nivelul de zahar din sange si reduc presiunea asupra rinichilor.
  2. Suc de merisoare
    Merisoarele se bucura de o buna reputatie, avand beneficii considerabile in cazul infectiilor urinare. Sucul de merisoare ajuta si la “curatarea” rinichilor de nisip si “pietre”. Pe deasupra, sucul de merisoare este si foarte delicios.
  3. Turmeric
    Turmericul contine curcumin care ofera proprietati anti-inflamatorii. Condimenteaza mancarea cu putin turmeric, sau adauga-l in smoothie-uri.
  4. Mere
    Merele sunt bogate in fibre, care absorb toxinele, preluand din munca grea a rinichilor tai. Merele de asemenea reduc inflamatia in corp si fac minuni, in cadrul procesului digestiv.
  5. Usturoi
    Rinichii tai se bazeaza pe tine, sa-ti tratezi corpul, ca pe un templu. Altfel, ei cad victime, toxinelor si inflamatiei. Adauga si usturoiul in cadrul dietei.\
  6. Frunze de papadie
    Ceaiul de papadie nu este prea gustos, dar rinichii tai iti vor multumi, daca il consumi. Frunzele de papadie contin flavonoide-antioxidanti care curata rinichii si purifica sangele, reducand si tensiunea arteriala. Poti adauga, frunzele proaspete de papadie, in salate.
  7. Uleiul de masline
    Uleiul de masline are o multime benficii pentru corpul tau, inclusiv asupra rinichilor. Uleiul de masline scade colesterolul, reduce durerea provocata de “pietrele” la rinichi si reduce inflamatia.
  8. Sucul de lamaie
    Daca vrei sa incerci un remediu, care nu doar iti curata rinichii, dar si impiedica formarea pietrelor, poti conta pe sucul de lamiae. Bea in fiecare dimineata, un pahar de apa calduta, cu putin suc de lamaie.
  9. Ghimbir
    Merita sa introduci, ghimbirul, in alimentatia zilnica, avand un puternic efect anti-inflamator care iti va ajuta, rinichii, in mod inevitabil, pe langa multe alte beneficii.

 

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.