404 Not Found


nginx
Ce trebuie sa stii, daca ai Prediabet? – Pauza La Birou

 

Daca ai mereu senzatie de foame, sete, nevoie frecventa de urinare, este posibil sa ai prediabet. Aceasta problema de sanatate afecteaza, mai mult de 400 de milioane de oameni, la nivel global.

1/3 dintre acestia nu stiu ca au, aceasta afectiune. Este una dintre cauzele majore de deces, la nivel mondial.

Ca sa intelegi, diabetul, trebuie sa stii ce inseamna insulina si glucoza si cum actioneaza asupra corpului tau.

Glucoza este un “zahar simplu” care furnizeaza energie, tuturor celulelor din corpul tau. Reprezinta sursa principala, de energie, a corpului.

Glucoza provine din ceea ce mananci. Insulina, pe de alta parte, regleaza glucoza din sange; distribuie suficienta glucoza, in sange si stocheaza, glucoza ramasa pentru a fi folosita, de organism, atunci cand ramane, fara energie.

Corpul afectat de diabet, fie nu produce insulina, fie este rezistent la ea. Daca nu produce insulina, celulele nu pot absorbi glucoza pentru energia corpului, ceea ce cauzeaza senzatia de foame.

Fara insulina, glucoza nu poate fi transformata, in energie, astfel, creste nivelulul zaharului in sange. Prediabetul se intampla atunci cand, nivelul zaharului este mai ridicat, fata de valorile normale. Nu este inca diabet, dar daca nivelul zaharului se mentine ridicat, poate deveni diabet de  tip 2.

Sa fii diagnosticat cu prediabet poate fi un lucru stresant, dar nu te lasa doborat. Ia

Schimba-ti stilul de viata pentru a reduce riscul diabetului de tip 2, reducand nivelul zaharului, din sange.

Incearca urmatoarele modalitati:

Obezitatea este una cauzele majore, ale diabetului. Daca esti supraponderal/a, ia in considerare, cateva antrenamente fizice, pentru a scapa de kilogramele in plus. Fie ca mergi la sala de sport, sau ca faci antrenamente acasa, plimbari lungi, joci tenis, mergi cu bicicleta, trebuie sa-ti iei adio, de la stilul de viata sedentar.

Odihna este foarte importanta. Sa dormi suficiente ore, pe noapte, va ajuta la scaderea nivelului de zahar in sange.

Asigura-te ca acorzi importanta cuvenita, dietei. O dieta bogata in fibre, cu multe fructe si legume. Inlocuieste prajiturile, deserturile dulci cu nuci, alune, etc. Evita carnea rosie si alimentele procesate, de parca ar fi otrava.

Te mai poti bucura de alimentele interzise, cu moderatie si doar la anumite ocazii. Pentru a-ti monitoriza nivelul de zahar, achizitioneaza un glucometru. Cu ajutorul acestora poti observa ce alimente te ajuta si ce te afecteaza.

Desi diabetul este o boala cronica si nu exista vindecare, poate fi controlat. Primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa-ti schimbi stilul de viata. Facand aceasta schimbare, nivelul de zahar va scadea dramatic. Acest lucru inseamna ca poti sa te bucuri de viata fara riscuri fatale.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.