404 Not Found


nginx
TOP 11 alimente pentru diabetici – Pauza La Birou

11 alimente cu indice glicemic pentru a mentine, zaharul din sange, la valori scazute

1.Avocado
Grasimile monosaturate si polisaturate, continute de avocado, imbunatatesc sensibilitatea insulinei, tensiunea arteriala, reduc inflamatia si induc senzatia de satietate. Avand indice glicemic, scazut, cercetatorii il considera, de mare ajutor pentru prevenirea dezvoltarii sindromului metabolic ( care reprezinta un set de factori de risc care conduc la aparitia diabetului)

2.Peste bogat in Omega-3 si Acizi grasi (Somonul)
Proteinele permit corpului sa se mentina si sa se „repare” singur, fara a avea impact asupra nivelului zaharului, in sange. In plus, senzatia de satietate, impiedica nevoia de a servi tot felul de gustari, intre mese.
Pestele este o sursa extraordinara de proteine, avand drept bonus, aportul de Omega-3 care reduce riscul aparitiei diabetului. Cele mai bune tipuri de peste pentru Omega-3 este somonul, tonul, macrou, pastrav.

3.Usturoiul
Usturoiul este considerat, pe buna dreptate, condimentul longevitatii. Este foarte gustos, nu contine carbohidrati, fara impact negativ asupra glicemiei. Poti consuma, cat de mult usturoi, fara sa te ingrijorezi, ca chiar putea afecta nivelul glicemiei. S-a dovedit ca scade nivelul glucozei din sange. Un efect similar, il are si ceapa.

4.Visine
Fructele contin zahar natural (fructoza) si cresc valorile zaharului, din sange, dar unele dintre ele, au un indice scazut si le poti consuma, in siguranta. Visinile sunt un bun exemplu.

5.Legume verzi
Alimente precum salata verde, spanacul, varza kale, broccoli etc sunt bogate in fibre si diferiti nutrienti ( magneziu, vitamina A), care ajuta la scaderea zaharului, in sange.

6.Seminte de Chia
Semintele de chia contin un pachet impresionant de nutrienti, multe fibre si grasimi sanatoase, antioxidanti, Omega-3 si calciu.
Consumul regulat de seminte de chia, scad colesterolul (LDL), trigliceridele.

7.Afine si Mure
Pe langa, indicele glicemic scazut, aceste fructe sunt si foarte bogate, in fibre si antioxidanti. Adaugarea unor afine si mure, in smoothie-uri pot imbunatati sensibilitatea insulinei, la cei care au rezistenta la insulina.

8.Migdale si alte nuci
Migdalele, in mod special, sunt o gustare buna, pentru diabetici, pentru ca regleaza zaharul din sange. Studiile au aratat ca, pacientii, care au consumat cate doua portii de migdale ( 10 migdale/portie), in fiecare zi au avut valori mai scazute ale glucozei si insulinei.

9.Cereale integrale
Daca te ingrijoreaza, nivelul zaharului in sange, trebuie sa alegi carbohidratii, cu mare grija. Intotdeauna sa alegi cerealele integrale, in locul celor rafinate. Cele integrale contin mai multe fibre, nutrienti.

10.Oua
Ouale au o reputatie disputata, in mod special datorita problematicii colesterolului, desi s-a dovedit ca nu creste colesterolul „rau”. Pentru oamenii care sufera de diabet sau prediabet, ouale sunt extraordinar de bune, fiind bogate in proteine si cu un indice glicemic 0.

11.Cafeaua
O veste buna, pentru iubitorii de cafea. Studiile arata ca aceasta minunata bautura, reduce riscul de diabet tip 2, cu 10%, cu conditia sa nu adaugi mult zahar sau frisca.

Concluzie
Pentru a reusi regresia diabetului, in stadiul de prediabet, sau pentru scaderea riscului de aparitie al acestuia, trebuie sa te asiguri ca dieta ta este bogata in alimente cu indice glicemic scazut. Carbohidratii sunt o parte importanta a alimentatiei, fiind furnizori de energie. In privinta lor, scopul este moderarea consumului, incat sa fie asigurata energia, peste zi, fara a creste nivelul zaharului in sange.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.