În ultimele două săptămâni din luna iunie, vremea va fi ploioasă, iar temperaturile vor fi apropiate de cele specifice perioadei. Administrația Națională de Meteorologie a transmis și cum va fi vremea în primele două săptămâni din luna iulie.

În săptămâna 15-22 iunie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi excedentar în toate regiunile.

În săptămâna 22-29 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nord-estice. Excepție va face nordvestul teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi local deficitare.

Cum va fi vremea la începutul lunii iulie

În săptămâna 29 iunie – 7 iulie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi ușor excedentar în jumătatea vestică a țării, iar în rest se va situa în jurul celui normal pentru acest interval.

În săptămâna 6-13 iulie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte în regiunile vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

(Redactor: George Costiță)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.