Peste 40 de mii de persoane au intrat în țară doar ieri, în contextul măsurilor de relaxare. Traficul a crescut cu peste 60% față de media lunii mai. Aproape opt mii de persoane trimise în izolare sau carantină.

0
830

Poliția de Frontieră informează că 40.200 de persoane au intrat în cursul zilei de luni în țară, iar alte 25 de mii au părăsit România.

Astfel, doar ieri, traficul a fost cu 60% mai mare față de media lunii mai, arată Poliția printr-un comunicat de presă.

Frontiera de vest cu Ungaria a fost cea mai tranzitată: în total, prin cele 11 puncte de trecere, au intrat în țară 30.300 de persoane, folosind peste zece mii de mijloace de transport. Față de media zilnică înregistrată în perioada stării de alertă, numărul persoanelor s-a dublat.

Punctele Nădlac I și Nădlac II, dar și Borș au fost cele tranzitate.

Un număr de 7.849 de persoane au fost trimise spre carantinare și izolare, în urma controalelor efectuate alături de echipe DSP.

Reprezentanții Poliției de Frontieră arată că pentru persoanele care sosesc în țară din țările exceptate de la măsurile de izolare și carantinare, persoanele vor intra, totuși în perioada de izolare, în cazul în care nu au stat 14 zile izolați pe teritoriul statului respectiv.

Comunicatul integral emis de Poliția de Frontieră

Alec_Stocks_RO

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.