404 Not Found


nginx
Cum iti cauti un nou loc de munca, in timpul pandemiei? – Pauza La Birou

Din punct de vedere al desfasurarii, activitatilor profesionale, companiile s-au adaptat situatiei de criza, multe oferind posibilitatea angajatilor de a lucra de acasa, sau au fost nevoite sa renunte la o parte de angajati. Desi, este dificil sa obtii un loc de munca, in aceasta perioada, totusi poti face cateva schimbari care sa iti creasca sansele, in fata unui potential angajator.

Perioada aceasta poate fi considerata o perioada, de tranzitie. Marea majoritate a companiilor fiind in plin proces de implementare a regulilor necesare, pentru siguranta angajatilor. De aceea, focusul lor pe partea de recrutare este posibil sa fie mai slab.

Fii pregatit pentru momentul in care companiile vor angaja din nou.

Cateva sfaturi pe care le poti aplica in aceasta perioada pentru a-ti creste sansele de a gasi un job:

Cat de urgent iti este sa ai un job nou?

Daca iti poti permite sa amani procesul, este bine sa o faci, pentru ca va fi destul de dificil sa gasesti ceva. De asemenea, nu te gandi la urmatorul job ca la jobul perfect. Este foarte posibil sa reprezinte o varianta pe termen scurt, care sa te ajute doar sa-ti platesti facturile.

In timp ce, multe industrii sunt in continuare, extrem de afectate de pandemie, altele fac angajari. Ia in considerare reconversia profesionala si alege o oportunitate care iti poate oferi suportul financiar, de care ai nevoie in perioada, imediat urmatoare.

Networking Online

Pentru ca evenimentele vor fi anulate pentru o perioada, trebuie sa devii creativ referitor la modul in care faci networking. Intereseaza-te de evenimentele de acest tip, care se tin online.

Cauta grupuri profesionale pe LinkedIn, chiar si Facebook. Devino activ, participa la conversatii, posteaza comentarii, pentru a deveni vizibil in ochii unui potential angajator. In acelasi timp, asigura-te ca mentii un nivel ridicat de profesionalism, in conversatii, si ca ceea ce postezi este cu adevarat relevant, profitand din plin, sa-ti demonstrezi gradul de expertiza.

Nu in ultimul rand, familiarizeaza-te cu camera video. Cum, cele mai multe dintre interviuri se tin online, iti doresti ca imaginea pe care o transmiti sa fie profi.

Reflecteaza in acest timp

Marea majoritate a celor care sunt in cautarea, unui nou loc de munca, au tendinta de a aceepta prima varianta care apare, fara sa se gandeasca, cu adevarat, ce isi doresc sa faca in continuare. Profita de aceasta perioada pentru a stabili ce iti doresti de la urmatorul loc de munca.

Fa o lista cu industriile in care ti-ai dorit sa lucrezi, companiile preferate, functie dorita si orice altceva iti doresti de la noul loc de munca. Contacteaza companiile pentru care ti-ai dori sa lucrezi, chiar daca nu au publicat joburi vacante.

Adapteaza-ti experienta pentru a putea servi, pentru a putea fi luata in considerare pentru o paleta mai larga de joburi. Daca urmaresti un job in marketing, fii deschis sa ocupi pozitii in comunicare, in general, unde abilitatile tale ar putea fi apreciate.

Imbunatateste-ti skill-urile

Este momentul perfect sa lucrezi, la partea de calificari profesionale si sa le imbunatatesti. Poate ai anumite skill-uri pe care nu le-ai folosit in ultimii ani si ar fi cazul sa le “slefuiesti”, sau sa abordezi noi cursuri care te pot situa in ipostaza de candidat ideal pentru anumite joburi.

De exemplu, daca aplici pentru un post de social media sau marketing specialist, cerintele pot include: experienta cu Google Analytics sau Hootsuite. Daca obtii o certificare in legatura cu acestea, cu siguranta vei reusi sa faci diferenta, fata de ceilalti candidati.

Exista foarte multe cursuri online gratuite care te pot ajuta sa te perfectionezi, in directiile oferite de tine.

Trateaza fiecare aplicatie cu seriozitate

Daca doar aplici ca sa-ti trimiti CV-ul, catre o pozitie vacanta, acelasi CV pe care il trimiti tuturor, sansele tale sunt minime. Multe companii au mini-interviu online, sau trimit pe email diferite teste. Ai grija ca raspunsurile tale sa fie cat mai complexe. Ai o singura sansa sa faci o impresie buna, care sa implice profesionalism, implicare, atentie la detalii. Nu te grabi. Studiaza site-ul companiei, pentru a avea o imagine cat mai clara asupra situatiei lor, ce asteptari au, ce cultura organizationala, etc. Gandeste-te ca este primul tau contact cu ei si ca trebuie sa livrezi ceva care sa faca diferenta, in fata altor sute de candidati. Pune-te in locul lor si vezi daca tu ai pune mana pe telefon sa contactezi, un candidat ca tine ?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.