constanta 100%.ro

Primarul Emil Boc a declarat că masca trebuie purtată și în spațiile închise, dar și în public, când sunt grupuri mai mari de oameni.

Până ieri, în ultimele cinci am avut o creștere constantă a numărului de cazuri. Creșterea se regăsește la o scară mai mică și în județul Cluj. Până ieri am avut următoarea creștere a numărului de cazuri. De la 52 la 54, după aia la 58, 64, 70, deci suntem de cinci zile și este o creștere de 18 cazuri în cinci zile, dar nu neapărat numărul, că sunt 5 sau 7, contează direcția pe care mergem și care pe mine puțin mă îngrijorează, dar am încredere în responsabilitatea clujenilor. Așa cum până acum s-au comportat foarte bine și împreună am reușit să ținem orașul sub control, așa o vor face și de acum înainte.

La nivel național, creșterea este mult mai mare, iar semnalul este că această criză nu a trecut încă, virusul nu a fost doborât, un vaccin nu se conturează la nivelul anului 2020. În consecință, trebuie să respectăm regulile fundamentale, care ne protejează pe noi toți. Consider fundamentală purtarea măștii în transportul în comun. Sunt măști și nu mai este criza de acum 2 luni și să folosim măștile oriunde suntem în spații închise.

De asemenea, și când suntem în grupuri mai mari trebuie să purtăm mască și în aer liber. Am văzut imagini, dar nu la Cluj, în alte părți, cu oameni care nu purtau mască, Este important.

Al doilea element este spălatul pe mâini și să nu atingem nasul și gura. Sunt lucruri minime pe care le putem face și stopăm virusul.

Nu neapărat numărul de infecții este grav, dar se poate întâmpla ca spitalele să fie scoase din circuitul obișnuit și să fie dedicate circuitului COVID, iar atunci vor avea de suferit bolnavii cu cancer, cu afecțiuni cardiace”, a precizat primarul Emil Boc, la o emisiune radio locală.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.