Captura TV digi24

214 cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate marți. Ceva mai puține decât în ultimele 5 zile, însă a crescut numărul pacienților în stare gravă. Președintele asociației de Anestezie și Terapie Intensivă din România, Dorel Săndesc, spune că de vină pentru această- evoluție sunt toți cei care nu respectă măsurile de siguranță.
Sunt 200 de bolnavi cu COVID-19 în secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din țară. Numărul total de îmbolnăviri din România a urcat la 24.505 iar 1.539 de oameni au murit, de la începerea epidemiei și până acum.

Dorel Săndesc, președintele asociației de Anestezie și Terapie Intensivă din România: “Evoluția naturală a acestei epidemii este spre scădere, spre stingere. Dar comportamentul populației, nerespectarea regulilor simple de prevenție nu fac decât să resusciteze, să dea oxigen unei epidemii care altfel s-ar stinge mai repede.

Sunt convins că un comportament corect ar putea duce la stingerea, poate nu dispariția, dar stingerea până la un nivel foarte scăzut a numărului de pacienți. Iar faptul că avem in continuare 200 de pacienți la Terapie Intensivă este un lucru serios.

200 de oameni se zbat între viață și moarte și, aproape sigur, din păcate, foarte mulți dintre ei nu vor supraviețui”.

Redactare Georgiana Marina

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.