Ministrul Sănătății este pesimist: „În septembrie, se va ajunge la 3.000 de cazuri pe zi” – Pauza La Birou

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a avertizat din nou, joi, că dacă ritmul infectărilor continuă în acest fel, la un moment dat, corpul medical nu va mai putea gestiona situaţia.

Institutului Naţional de Sănătate Publică a prognozat miercuri, bazânduse pe datele colectate între martie și august, că în luna septembrie, în România ar putea fi peste 2.800 de noi cazuri de COVID-19 pe zi, iar secţiile de terapie intensivă ar putea fi ocupate la capacitate maximă.

Nelu Tătaru susține că poate fi mai rău de atât.

„În măsura în care nu vor fi respectate regulile, prognoza de 2.800 de cazuri noi de COVID-19 pe zi poate fi depăşită”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit DigiFM.

Acesta a precizat că previziuni pot fi foarte multe, în contextul în care nimeni din ţara asta n-o să respecte nişte reguli şi nu vom încetini acea transmitere comunitară.

„Putem ajunge şi la mai multe cazuri. Eu sper că toţi am înţeles ce înseamnă acest moment, sper că toţi am înţeles că a fost şi o perioadă în care a fost rătăcire a unora dintre noi, am bagatelizat tot ce a însemnat această pandemie. Haideţi să fim serioşi, cred că în acest moment fiecare dintre noi avem pe cineva cunoscut care trece prin boală şi puţini dintre noi poate avem şi dintre cei care au decedat”, a spus ministrul.

Acesta a mai avertizat şi că, la un moment dat, corpul medical va fi depăşit de numărul mare de infectări.

„Pandemia nu se tranşează în spital. Atât timp cât vom avea cazuri, acest corp medical va deveni colmatat la un moment dat. Atât timp cât nu se respectă nişte reguli, cât vom avea o transmitere accentuată în comunitate, noi ca şi corp medical nu vom putea să gestionăm ce ne vine în unităţile spitaliceşti. Avem şi noi o limită. Cred că măsurile ar trebui să fie respectate”, a mai arătat Nelu Tătaru, conform DigiFM.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.