Ce spune OMS despre MUTAȚIA virusului Sars-Cov-2, descoperită în Marea Britanie

0
731

Marea Britanie a informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) asupra prezenţei unei tulpini noi a virusului Sars-Cov-2 pe teritoriul ţării.

Marea Britanie a informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) asupra prezenţei unei noi tulpini a coronavirusului pe teritoriul ţării, însă oamenii de ştiinţă nu au studiat încă dacă aceasta este mai contagioasă sau dacă provoacă un răspuns imun diferit, a anunţat marţi OMS, transmite Agerpres.

Autorităţile britanice au anunţat că nu deţin până în prezent nicio dovadă că această variantă se comportă în mod diferit în comparaţie cu altele aflate în circulaţie, potrivit OMS. Totodată, agenția cu sediul în Geneva a subliniat că este normal ca virusurile să sufere în timp mutaţii şi că majoritatea acestor modificări au puţine efecte, sau deloc, asupra transmiterii sau gravităţii bolii, relatează DPA.

Tulpina de virus care a fost detectată în sud-estul Angliei a fost izolată la pacienţi şi va fi studiată în laboratoare din Marea Britanie, conform OMS. Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a solicitat luni vigilenţă în privinţa noii variante.

 

Sursa: dcnews.ro

 

Alec_Stocks_RO

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.