404 Not Found


nginx
Cum pregatesti painea de casa, simplu si gustos? – Pauza La Birou

INGREDIENTE

  •  400 ml apă
  •  1 cub drojdie
  •  1 linguriță sare
  •  1/2 linguriță zahăr
  •  800 g făină

MOD DE PREPARARE

Pâinea de casă nu se compară cu nicio pâine de la magazin. O rețetă ieftină, simplă și delicioasă, din ingrediente puține pe care sigur le ai acasă! Umple-ți întreaga casă de aroma minunată de pâine proaspăt scoasă din cuptor!

Pâinea este un aliment indispensabil pentru multe mese. O mâncăm alături de ciorbe, supe, fripturi, șnițele, pateuri, creme tartinabile, aperitive fel de fel. Însă pâinea de casă are ceva special, care ne duce pe toți cu gândul la copilărie.

Mulți dintre noi ne amintim de aroma delicioasă a pâinii calde scoase din cuptor de către mamele și bunicile noastre. Mirosul și gustul acela nu puteau fi întrecute de nicio pâine caldă de la magazin.

Pâinea este unul din cele mai vechi alimente. Cele mai vechi dovezi datează de acum 14.500 de ani, din deșertul de nord-est al Iordaniei. Cel mai des, pâinea este făcută din făină de grâu, dar există și variante de pâine făcute din făină de orz, făină de porumb, fulgi de cartofi și alte ingrediente mai puțin convenționale.

Dacă vrei să afli cum să faci o pâine de casă gustoasă, care îți va aduce aminte de copilărie și îți va impresiona până și cei mai mofturoși oaspeți, urmează rețeta noastră, care este cu mult mai simplă decât ai crede.

  1. Se face o maia din 400 ml de apă, cubul de drojdie, 3 linguri de făină, sare şi zahăr şi se lasă la dospit până îşi dublează volumul.
  2. Se cerne restul de făină şi se face un loc în mijlocul ei în care se pune maiaua.
  3. Se încorporează făina până ce rezultă un aluat care se lasă să crească aproximativ o oră.
  4. Se tapetează o tavă cu unt şi făină şi se pune aluatul. Se dă la cuptor pentru 45 de minute și pâinea de casă este gata.
  5. Se consumă caldă sau rece – este delicioasă oricum!

Daca nu ai suficient timp, investeste intr-o masina de facut paine si bucura-te de o paine gustoasa, pregatita de tine.

Click AICI pentru oferta eMAG!

Click AICI pentru oferta Flanco!

Iată ce poți pune pe pâine:

dulceata de afine/zmeura/bio/fara zahar

unt de arahide/pasta de avocado/diverse creme tartinabile bio

miere de manuka

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.