404 Not Found


nginx
Orașul Paris, amendat cu 90.000 de euro pentru că a numit prea multe femei în funcții de conducere – Pauza La Birou

Orașul Paris a fost amendat cu 90.000 de euro pentru o infracțiune neobișnuită: a numit prea multe femei în funcții de conducere. Legea încălcată a intrat în vigoare din 2013 cu scopul de a asigura că în funcții publice de conducere sunt promovate cât mai multe femei. Ca atare, nu mai mult de 60% din numiri pot fi de același sex.

În 2018, 11 femei și cinci bărbați au devenit înalți funcționari. Asta a însemnat că 69% dintre numiri erau femei – încălcând o regulă care dictează ca cel puțin 40% din funcțiile guvernamentale ar trebui să se adreseze persoanelor de fiecare gen.

În comentariile adresate marți organului de conducere al capitalei, primarul Anne Hidalgo consideră această amendă „absurdă, nedreaptă, iresponsabilă și periculoasă”. Ea a argumentat că decalajul este încă foarte mare peste tot în Franța, iar pentru a obține paritatea este necesară accelerarea ritmului în care sunt numite femei în funcții de top.

Începând din 2019, legea franceză prevede o derogare de la regula care dictează ca cel puțin 40% din funcțiile guvernamentale ar trebui să se adreseze persoanelor de fiecare gen, dacă noile angajări nu duc la un dezechilibru general de gen, explică Le Monde. Acesta este cazul orașului Paris, potrivit ziarului: Femeile reprezintă încă doar 47% din înalții directori ai guvernului său. Și femeile din oraș sunt plătite cu 6% mai puțin decât omologii lor de sex masculin.

Dar schimbarea regulii vine prea târziu pentru a evita amenda

„Este paradoxal să ne învinovățim pentru numiri care fac posibilă recuperarea restantei pe care o aveam”, a declarat pentru Le Monde Antoine Guillou, adjunctul primarului responsabil cu resursele umane.

Hidalgo, membru al partidului socialist care a fost ales pentru prima oară primar în 2014 și a fost reales în acest an, spune că scopul este de a rezolva un dezechilibru existent față de bărbați.

„Da, trebuie să promovăm femeile cu hotărâre și vigoare, pentru că întârzierea peste tot în Franța este încă foarte mare”, a declarat ea pentru Consiliul de la Paris. „Deci da, pentru a promova și a realiza într-o zi paritatea, trebuie să accelerăm ritmul și să ne asigurăm că în nominalizări sunt mai multe femei decât bărbați”.

„La Paris, facem totul pentru ca acesta să fie un succes și sunt foarte, foarte mândru de o echipă numeroasă de femei și bărbați care duc împreună această luptă pentru egalitate”, a adăugat Hidalgo.

 

Sursa: digi24.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.