Călin Popescu Tăriceanu: Nicio plată nu s-a făcut în mandatul meu. PNL a avut și proces

0
496

Călin Popescu Tăriceanu a făcut primele declarații după ce DNA a anunțat, într-un comunicat, că solicită ridicarea imunității fostului premier în dosarul Microsoft.

”Asist la redeschiderea unui dosar plin de acuzații nefondate, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. Observ în comunicatul DNA o serie de minciuni care se referă la un așa zis comision de 800.000 de euro, din valoarea plății făcute de statul român către o companie, bani care ar fi fost folosiți în beneficiul unui demnitar, adică eu, acoperind cheltuieli de campanie electorală.

În primul rând, statul român, cât am fost eu prim-ministru, nu a făcut nicio plată către compania din Austria. Niciun ban nu a fost plătit, nici măcar un euro. În al doilea rând, în campania electorală din 2008, PNL a avut drept consultant o firmă, din România, a unui jurnalist român. Compania de comunicare a avut contract cu PNL, nu cu mine personal, acordând consultanță în baza acelui contract partidului. În baza acelui contract s-au făcut doar plăți legale pentru achitarea obligațiilor ce reveneau partidului. Din  câte știu, chiar a rămas o restanță de plată, iar compania de consultanță politică a dat în judecată PNL pentru recuperarea restanțelor. A fost  un litigiu între PNL și firma de comunicare, dar nu cunosc amănunte, nu mai eram președinte”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.

Sursa: dcnews.ro

Alec_Stocks_RO

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.