Părintele catolic Francisc Doboş a precizat în exclusivitate la Antena 3 că şi Biserica Catolică susţine campania de vaccinare anti-Covid-19. El a recomandat să ne încredem în specialişti aşa cum credincioşii se încred în sfaturile preoţilor.

Ministerul Sănătății a anunțat, duminică seara, pe pagina de Facebook a instituției, că liderul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Daniel, a fost de acord să susțină campania de informare asupra vaccinării. “Vestea buna a săptămânii”, au notat reprezentanții Ministerului.

Întrebat de jurnaliştii Antena 3, Sabrina Preda şi Sergiu Cora, dacă şi Biserica Catolică din România va susţine campania de vaccinare, având în vedere că şi Papa Francisc a anunțat că se va vaccina săptămâna viitoare, părintele Francisc Doboş a precizat că nu avem absolut niciun motiv să vâslim împotriva vaccinării.

“Dacă Papa se vaccinează, Sfântul Scaun şi-a exprimat părerea pozitivă despre vaccinare, noi nu avem absolut niciun motiv să vâslim împotriva vaccinări. Avem nevoie să dăm oamenilor semnale pozitive, ca oamenii să se ferească de virus, fie prin prevenţie, fie prin vaccinare. Se tot vorbeşte de această informare”, a spus părintele Doboş.

El a îndemnat la o acţiune de încredere reciprocă, să avem încredere în specilişti, aşa cum şi oamenii au încredere în preoţi.

“Noi ne încredinţăm specialiştilor şi autorităţilor. Nu avem noi nici studiile medicale, nici capacitatea să vedem ceea ce conţin toate aceste vaccinuri. Dar noi ne încredem, aşa cum şi oameni care vin la preoţi se încred în preoţi, se încred în sfaturile pe care le dau preoţii.

De aceea este importantă această acţiune de încredere reciprocă în autorităţile statului , în specialişti aşa cum cerem şi oamenilor care vin la biserică să aibe încredere în sfaturile noastre, din punct de vedere duhovnicesc. De aceea ca să contracarăm toate ştirile false, toate caeste easpecte consipiraţioniste de care nu ducem lipsă”, a mai spus părintele Francisc Doboş.

Francisc Doboş: “Dacă ar fi existat acest vaccin acum trei luni de zile poate tatăl meu ar fi trăit încă”

Întrebat dacă se va vaccina, părintele Francisc Doboş a confirmat că da se va vaccina şi a subliniat un paradox cu care lumea de ayi de confruntă, şi anume, teama de o conspiraţie versus teama de boală.

“Dacă ar fi existat acest vaccin acum trei luni de zile poate tatăl meu ar fi trăit încă. Nu ne jucăm. Şi ajunge să ne fie frică mai mult de un vaccin decât de Covid, e paradoxal. Trăim într-o lume în care teama de o conspiraţie este mai mare decât teama de boală”, a mai spus părintele Francisc Doboş.

Sursa: antena3.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.