Veşti surprinzătoare din domeniul Educaţiei. Se pare că doi din trei angajați din preuniversitar sunt dispuși să se vaccineze împotriva coronavirus, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Libertatea.

Doi din trei angajați din învăţământ vor să se vaccineze. Vorbim de 66% din personalul didactic al mai multor școli care au răspuns la chestionarul privind disponibilitatea de vaccinare, acestea fiind datele parțiale, cele finale vor fi comunicate vineri, a mai spus ministrul.

Doi din trei angajați din învăţământ vor să se vaccineze. La cât a ajuns rata din mai multe şcoli. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Totodată, în cazul unei universități, „în primele 40 de minute de la deschiderea platformei, raportul a fost 88% pentru vaccinare, 12% împotriva vaccinării”, a mai spus Cîmpeanu.

„Va conta în decizie și răspunsul pe care-l vom primi la sfârșitul aceste săptămâni, în ziua de vineri, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ. Avem date parțiale.

Sunt situații în care, în cadrul unei universități, în primele 40 de minute de la deschiderea platformei, raportul a fost 88% pentru vaccinare, 12% împotriva vaccinării.

Avem multe unități de învățământ preuniversitare care s-au situat în prima perioadă pe undeva pe la 66%, deci doi din trei angajați ai sistemului de învățământ doresc să se vaccineze. Avem și situații în care rata de vaccinare este mai scăzută.

Nu o să mă antepronunț, s-au făcut deja sondaje pe eșantioane limitate. În data de 15 ianuarie, după-amiază, la orele 16:00, vom avea rezultatul exact al interogării cu privire la disponibilitatea de vaccinare a fiecăruia dintre cei 340.000 de angajați ai sistemului de învățământ din România.

Acest rezultat nu condiționează deschiderea școlilor, însă m-aș bucura să înțelegem cu toții că fiecare profesor ce se va vaccina va însemna o creștere a siguranței în școli pentru elevi și profesori.”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unui interviu la Libertatea.

Sursa: romaniatv.net

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.