404 Not Found


nginx
„Medicina stilului de viață în bolile cronice, prevenție dar și tratament”. Conceptul de medicina stilului de viaţă, lansat în România – Pauza La Birou

Sfârșitul anului trecut a marcat o nouă apariție editorială de interes: „Medicina stilului de viață în bolile cronice, prevenție dar și tratament”. Sub coordonarea Dr. Anca Hâncu și Prof. Florin Mihălțan, această carte lansează în România conceptul de medicina stilului de viață și reprezintă prima carte pe acest subiect la nivel european.

În carte se regăsesc 12 specialități medicale și se arată  felul în care stilul de viață poate fi factor de risc, element de prevenție sau chiar suport în tratament în boli precum: diabetul zaharat, dislipidemii, hipertensiune arterială, sindrom de intestin iritabil, afecțiuni endocrinologice, boala pulmonară cronică obstructivă sau boala cronică de rinichi.

Personalități ale lumii medicale românești, profesori reputați din cardiologie, diabet, pneumologie, endocrinologie, gastroenterologie, alături de colegi mai tineri au creat o echipă de elită, reușind într-un timp record să dea viață acestui material util pentru orice specialitate, cu reflectare în prevenția primordială, primară și secundară.

Sursa: dcnews.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.