Maiar – Aplicația de plăți a startup-ului românesc Elrond va procesa tranzacții în bitcoin începând de luna aceasta, compania urmărind să rivalizeze cu jucători cunoscuți ca PayPal sau Revolut și să beneficieze de pe urma interesului tot mai mare pentru criptomonede.

Elrond a fost fondată în 2018 de Beniamin Mincu împreună cu fratele său, Lucian Mincu, și antreprenorul Lucian Todea. Recent, Elrond a devenit al doilea “unicorn” românesc, după UiPath.

Citeste si: După succesul Elrond, a venit rândul la Swingby să explodeze. Puneți-vă centurile! 🙂

Maiar, aplicație de plăți globale și portofel digital, a intrat pe piață pe 31 ianuarie. Aplicația lansată de startup-ul românesc a dus valoarea Elrond la 4,3 miliarde de dolari, potrivit CoinMarketCap.

În prezent, aplicația procesează plăți cu Elrond Gold (eGLD), moneda proprie a Elrond, la care se adaugă Binance și Ethereum. Bitcoin, cea mai populară criptomonedă, ar urma să fie adăugată pe listă în 2-4 săptămâni, spune Beniamin Mincu, citat de Reuters.

Puteti investi in Elrond si prin platformele:

Mai mult, compania vrea să introducă și carduri în următoarele luni, pentru a crea o punte între economia tradițională și criptomonede.

Elrond a dezvoltat o nouă tehnologie blockchain, care poate procesa peste 1.500 de tranzacții pe secundă, comparativ cu 7 tranzacții în cazul bitcoin și 14 tranzacții pentru Ethereum. Săptămâna trecută, Elrond a semnat un contract cu procesatorul de plăți Netopia Payments prin care peste 30.000 de comercianți din România pot accepta la plată criptomoneda eGold.

În primă fază, integrarea va permite plata cu eGold la magazinele online. Conversia din eGold în lei se face automat în rețeaua Netopia Payments.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.