404 Not Found


nginx
Cum sa diminuezi costurile la energia electrica? – Pauza La Birou

Costurile pentru energia electrica au crescut astazi foarte mult pentru ca pretul Kwattului s-a tot marit in timp dar si pentru ca o gospodarie, astazi, consuma mai mult decat pe vremuri.

Astazi avem aer conditionat, computere, cuptoare, care toate fac ca pretul facturii sa creasca si sa reprezinte o mare parte din venitul nostru lunar. Din fericire exista mijloace prin care sa se diminueze costurile la energia electrica:

Becurile economice sunt cea mai buna alegere pentru iluminatul casei. Fa un efort si schimba-ti toate becurile obisnuite cu unele economice.

Alege electrocasnice de clasa energetica A+ sau A++. Fa un efort financiar atunci cand achizitionezi un frigider nou sau o masina de spalat pentru o clasa energetica A+ caci astfel faci o economie considerabila la fiecare factura.

Inchide TV-ul atunci cand nu te uiti la el, luminile in casa inainte de culcare, lumina pe hol daca nu e nimeni prin casa, radio-ul etc. Acestea nu presupun costuri mari dar, adunate, reprezinta banuti in plus pe care-i dai la fiecare factura fara sa fie nevoie.

Fii practic in alegerile tale. In loc sa folosesti o masina de spalat vase sau una de uscat rufe, care consuma foarte multa energie si deci presupun costuri mari la factura, poti sa iti usuci rufele natural, atarnate undeva afara, la fel, poti sa-ti speli singur vasele de mana. Foloseste mai rar cuptorul cu microunde; inlocuieste-l cu cel pe gaz; e chiar mai bine pentru sanatate.

Toate acestea reprezinta mici solutii pentru a reduce urmatoarea factura. Evident, sunt multe mijloace de economisire de ex. folosirea de panouri solare care reduc consistent factura si care reprezinta o alegere verde si inspirata; dar pana atunci poti folosi aceste sfaturi la indemana pentru a diminua costul facturii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.