404 Not Found


nginx
De ce sa faci yoga inainte de culcare ? – Pauza La Birou

Cu totii stim despre beneficiile importante pe care yoga le aduce corpului uman, de la echilibru, flexibilitatea, tonus, la respiratie etc, insa putini stiu ca yoga poate fi un element important in pregatirea pentru somn.

Cei mai multi dintre noi ar evita inainte de somn activitati care le cresc pulsul si circulatia sangelui, la gandul ca boost ul de energie ii va impiedica sa adoarma. Insa, yoga aduce numeroase beneficii care nu doar ca te ajuta sa te odihnesti mai bine, dar te poate ajuta foarte mult daca suferi de insomnii.

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa faci yoga inainte de culcare:

1. Imbunatateste somnul celor ce sufera de insomnii

Yoga te ajuta sa ai un somn odihnitor, reduce timpul necesar adormirii, esti energic in timpul zilei

2. Reduce stresul

Yoga este binecunoscuta pentru eficienta sa in reducerea stresului si a anxietatii, prin constientizarea propriei fiinte si a propriului corp. Acest lucru ajuta la concentrarea pe momentul prezent si lasat deoparte a gandurilor legate de trecut ce nu mai poate fi schimbat sau pe viitor care este neprevazut.
Yoga ajuta la reducerea nivelului de cortizol. Cortizolul poate declansa sistemul imunitar sa creasca circulatia sangelui si bataile inimii ca reactie la stres si practic sa puna in garda intregul organism, sa fie gata de lupta.
Yoga se concentreaza foarte mult pe respiratie, stretching, o postura a corpului corecta intr-o multitudine de miscari. Toate acestea ajuta la un tonus bun, la intarirea si flexibilitatea articulatiilor. Durerile de spate vor fi mult diminuate cu yoga.

3. Respiratia calmeaza creierul

In yoga miscarile corpului sunt in tandem cu respiratia. O data ce respiratia ta incetineste si miscarile incetinesc. Relaxarea care vine din miscarile fluide si pline de gratie, concentrate pe respiratie iti calmeaza gandurile, reduce pulsul, si iti relaxeaza corpul

4. Restart pentru creier 🙂

Suntem constant asaltati de foarte multa informatie din toate partile, fie chestiuni legate de job, de cursuri, discutii cu cei dragi, fie sunt stiri, pe facebook, la tv, la radio, incat creierul nostru este intr-o continua procesare si ne este din ce in ce mai greu sa ne deconectam, sa reusim sa ne relaxam si pur si simplu sa nu ne gandim la nimic pentru a adormi.
Yoga te invata sa te concentrezi pe un singur lucru, si nu in ultimul rand sa TE constientizezi si sa-ti limpezesti mintea de ganduri care-ti induc stres si nu te lasa sa te odihnesti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.