De cele mai multe ori cand ne confruntam cu simptome gripale, primul instinct este sa apelam la un medicament au efect imediat. Insa, la un anumit moment in viata noastra, constientizam ca remediile naturale pot avea acelasi efect, minus efectele adverse de natura sa ne incarce organele cu tot felul de chimicale.

Unul dintre remediile naturale, cu adevarat eficient, pentru starile gripale, este ghimbirul.
Ghimbirul ca remediu natural pentru gripa

Imbunatateste simptomele atunci cand, iti curge nasul, ai gatul uscat, dureri de cap, si tuse seaca. Efectul sau anti-bacterian si anti-inflamatoriu ajuta in cazul durerilor, al iritatiilor si disconfortul cauzat de gripa.

Totodata ofera confort stomacului si indigestiei, ameliorand si prevenind in acest mod indigestii sau pierderea apetitului datorat gripei. O cana calda de ceai de ghimbir incalzeste stomacul si plamanii pacientului, stimuland apetitul.

Este cunoscut si ca o excelenta solutie pentru problemele respiratorii. Avand proprietati expectorante sustine refacerea functiilor respiratorii. Bun antioxidant, ghimbirul stimuleaza transpiratia, ajutand eliminarea toxinelor din corp, si previne infectiile.

Cum tratezi gripa cu ghimbir

Unul dintre cele mai eficiente modalitati de a trata tusea seaca si gripa este ceaiul de ghimbir din felii proaspete de ghimbir:

1. Faci un mix dintr-o lingura de ghimbir proaspat dat prin razatoare cu 8 linguri de suc de lamaie
2. Pune amestecul la fiert impreuna cu o cana de apa
3. Dupa ce fierbe umple o cana de ceai si las-o deoparte pentru 5 minute
4. Adauga o lingura de miere si bea ceaiul cald.

Alta reteta cu ghimbir folosita pentru problemele respiratorii cauzate de gripa :

1. Pune cateva felii de ghimbir proaspat, la fiert, in 500 ml de apa
2. Dupa ce a fiert timp de 5-10min, ia oala de pe foc, acopera-ti capul cu un prosop si fa inhalatii cu ceaiul rezultat
3. Ai grija sa pastrezi suficient spatiu intre tine si recipient.

Este o idee buna sa faci un mix din ghimbir, miere si lamaie, din moment ce impreuna formeaza amestecul perfect pentru simptomele de gripa. Pentru cele mai bune rezultate, combina 1 lingura de ghimbir ras, cu sucul de la o lamaie. Adauga o lingura de miere, mixeaza bine, si stoarce sucul rezultat. Bea o lingurita pe zi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.