404 Not Found


nginx
Ce anume iti distruge relatia fara sa-ti dai seama? – Pauza La Birou

Este minunat atunci cand relatia ta e armonioasa si are un vibe pozitiv. Din pacate, insa, pot exista diferite obiceiuri, care pot sabota relatia.

Cateva exemple, ce ar fi de evitat, pentru sanatatea relatiei:

1. Autocritica

De multe ori, ne criticam prea mult si suntem prea dure cu propriile imperfectiuni, pe care fie nu le avem, fie nu sunt vizibile sau deranjante pentru partener. Daca vorbesti, in mod constant despre defectele tale, eventual vei reusi sa-l convingi si pe el de existenta lor. ( de ex. Vesnica discutie cu kg in plus). In plus, in timp, il vei face pe partener sa te vada ca pe o persoana nesigura pe ea, care nu se accepta, ceea ce nu este deloc atragator.

2. Esti critica cu toti cei din jur

Atunci cand unul dintre parteneri este constant iritat/enervant, mai devreme sau mai tarziu va dauna vibe-ului relatiei. Intotdeauna poti vedea ceva negativ, la fel cum poti gasi ceva pozitiv, in aproape orice, dar sa asculti pe cineva ca se plange tot timpul poate fi extrem de enervant.

3. Sa joci rolul sotiei perfecte

Sa incerci sa fii perfecta tot timpul pentru partenerul tau, poate fi o adevarata capcana pentru ca ambii va puteti satura. Tu, pentru ca e obositor sa incerci sa-ti arati doar latura buna tot timpul, astfel aduni resentimente si frustrari, pentru ca este imposibil sa fii multumita de orice, tot timpul, iar el, pentru ca are nevoie sa te vada umana, nu un robotel care incearca sa bifeze un to do list. Oamenii siguri pe ei, care construiesc relatii de lunga durata, nu au temeri sa-ti exprime sentimentele negative si stiu sa o faca intr-un mod care sa nu afecteze relatia.

4. Nu te baza doar pe propria opinie.

De obicei, cei care au fost mult timp singuri au acest obicei, pentru ca nu sunt obisnuiti sa mai aiba pe altcineva, cu propriile idei in privinta casei, a relatiei si, in viata in general. Pentru o relatie echilibrata, ambii parteneri trebuie sa invete sa asculte parerea celuilalt si sa gaseasca o cale de mijloc. Poate fi chiar relaxant sa vezi beneficiul in acest lucru, ca nu trebuie sa le stii tu pe toate.

5. Nu fi suspicioasa

Sa fii excesiv de suspicioasa il poate face pe partener sa se simta incomod si iritat, sa aiba sentimentul ca nu ai incredere in el. Increderea, fiind un instrument de baza in orice relatie. Este obositor sa te simti in largul tau intr-o relatie in care pare ca esti constant controlat si acuzat.

6. Cheltui mai mult decat iti permiti

Acest aspect va cauza conflicte, mai devreme sau mai tarziu. Este important, ca intr-o relatie, cei doi sa aiba un acord pe care sa-l respecte, incat cheltuielile individuale sa nu afecteze bugetul si planurile familiei.

7. Compararea cu alte cupluri

Acest obicei este foarte toxic si este o dovada de lipsa de incredere in propria persoana. Partenerul asteapta, de la tine, sa auda ca ceea ce aveti voi este cea mai buna relatie. Mai devreme sau mai tarziu, o astfel de atitudine il va obosi. Mai bine acorzi atentie relatiei tale, decat sa analizezi relatiile celorlalti. Nu uita sa fii realista. Indiferent cum arata din exterior, alte cupluri, toti au problemele lor, si chiar daca, prin absurd, nu ar avea, nu conteaza. Tu ai ales partenerul potrivit pentru tine.

9. Comportament pasiv-agresiv

Comunica direct cu partenerul tau, indiferent ca e vorba despre aspecte pozitive sau negative, spune-i direct ce ai de spus, fara subtilitati. In orice relatie sanatoasa, intimitatea se construieste prin comunicare, fara retineri. Spune-i ce crezi, partenerului tau. Daca preferi sa fii subtila, nu te astepta ca el sa inteleaga mesajul, pentru ca nu e cititor de ganduri.

10. Aduci trecutul in discutie

Cand tii evidenta tuturor greselilor din trecut se ajunge, inevitabil la conflicte. Orice problema trebuie rezolvata la momentul ei, nu amintita si dupa ani de zile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.