Forma ideală a buzelor se întâlneşte destul de rar, însă cu mici retuşuri poţi tinde către ea.

Aşa cum forma ovală a feţei este considerată perfectă, buzele au şi ele standardele lor: ambele buze egale, iar lungimea lor să se încadreze între cele două paralele trasate imaginar, din mijlocul pupilelor spre colţurile buzelor, iar punctele cele mai ridicate ale buzei superioare trebuie să fie în dreptul nărilor. Dacă nu eşti posesoarea formei ideale, nu-i niciun bai, forma poate fi corectată cu ajutorul machiajului, fără prea multă bătaie de cap.

Buze cărnoase

Alege rujuri în nuanţe de roşu naturale sau culori închise pentru un efect de micşorare. Nu opta pentru gloss-uri strălucitoare, lucioase sau culori deschise. Le poţi micşoara aplicând fond de ten pe ele şi apoi redesenând conturul. Trasează conturul în interiorul lor şi opreşte-l cu 2 mm înainte de colţurile buzelor.

Buze subţiri

Scurte sau mai lungi decât idealul, buzele trebuie conturate peste forma naturală, depăşind doar un milimetru, mai mult vei obţine un efect artificial. Nu trebuie accentuat şi nici creat „V-ul“ buzei superioare, dacă el nu există. Pentru un plus de volum foloseşte gloss-urile care măresc buzele, rujurile lucioase, în culori deschise şi puţin fard strălucitor pe mijlocul lor.

Buze cu colţuri căzute

Această formă aduce chipului un aer trist, prin urmare trebuie corectată. Aplică un fond de ten şi conturează buzele, lăsând colţurile neacoperite, apoi aplică rujul numai cât ţine conturul! Alege un ruj în culori vesele şi calde pentru mai multă prospeţime.

Buze asimetrice

Când o buză este mai groasă şi alta mai subţire, atunci buza subţire se conturează în afară, iar cea groasă în interior pentru a le egala. Un alt truc la care mai poţi apela este să aplici pe buza subţire un ruj mai deschis şi pe cea groasă un ton mai închis. Diferenţa de nuanţă va face buzele să pară mai echilibrate. Însă culorile trebuie să fie destul de apropiate!

Buzele pot fi mărite prin intervenţii estetice prin injectarea de acid hialuronic. Deseori se crede, în mod eronat, că e vorba de botox.

Culoarea rujului trebuie armonizată cu cea a fardului de obraz şi cea a vestimentaţiei, iar conturul de buze trebuie să fie în acelaşi ton cu rujul, o nuanţă mai închis poate, dar nu foarte mult.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.