404 Not Found


nginx
Ce obiceiuri de duminica, te ajuta sa ai o saptamana productiva? – Pauza La Birou

Cum sa-ti petreci duminica, pentru a avea o saptamana productiva ?

Ziua de duminica are un gust dulce-amarui. Pe de o parte, este inca weeekend si vrei sa te bucuri de el la maxim, pe de alta parte, stii ca in ziua urmatoare te intorci la munca.
Ziua de duminica este important, sa fie o zi de relaxare si de planificare, pentru noua saptamana. Punand totul in ordine, pentru saptamana ce urmeaza, te vei simti mai relaxata si mai pregatita, sa faci fata provocarilor.

<

p style=”text-align: center;”>
Incepi ziua intr-un mod pozitiv

Duminica poate fi o lupta, cand stii ca trebuie sa te pregatesti pentru o noua saptamana plina de responsabilitati, si iti doresti sa te si relaxezi, profitand de ultima zi de libertate. Vrei sa te bucuri de ea.
De aceea, ideal ar fi sa o incepi, intr-o nota pozitiva. In anumite saptamani, te poti trezi si poti merge sa te bucuri cu o prietena de un mic dejun, o cafea in oras. In altele, poti sa te bucuri de un somn mai lung, si de un pic de “leneveala” cu serialele preferate.
Daca-ti incepi duminica, facand ceva ce iti place, vei avea mai mult entuziasm, la partea care tine de planificare.

<

p style=”text-align: center;”>
Fa-ti cumparaturile si planifica-ti mesele din saptamana ce urmeaza

Stabileste, in mare, mesele din saptamana. Verifica frigiderul si vezi ce ai nevoie pentru urmatoarea saptamana, apoi mergi la cumparaturi.
Incearca sa te bucuri de aceasta activitate. Cumparaturile pentru casa, pot fi amuzante, fie ca le faci cu partenerul de viata sau cu prietena cea mai buna.

Gateste meniul

Duminica este ziua perfecta sa-ti pregatesti meniul, pentru intreaga saptamana, poate fi relaxant, funny si placut. Una este sa gatesti totul, intr-o singura zi, intr-o zi libera, si alta sa vii acasa dupa programul de munca si sa te apuci de gatit, not so funny. In plus, cu siguranta in multe zile, nu vei avea timp, si vei avea tendinta sa te alimentezi mai putin sanatos.

<

p style=”text-align: center;”>
Pregateste-ti hainele

Imaginea ta conteaza, vrei sa arati impecabil, in haine curate si bine calcate. Nu este prea placut sa te pregatesti, dimineata, pentru job si sa descoperi ca bluza preferata este in cosul de haine pentru spalat, sau necalcata. Salvezi timp, si iti salvezi si buna dispozitie sa-ti fie ruinata de un aspect minor.

Verifica starea vremii si planifica-ti tinutele

Acest lucru te va scuti de timpul pierdut in fata dressingului, cu vesnica intrebare “cu ce sa ma imbrac”. Nu vei mai pierde timp pretios dimineata, si in acelasi timp, vei iesi mereu din casa, multumita de modul in care te-ai imbracat.

Fa ordine in casa

O casa in dezordine iti poate da stari de anxietate. Este placut si confortabil sa incepi ziua cu o casa care arata bine, curata, si organizata, in care nu trebuie sa te apuci de treburi domestice, atunci cand te intorci dupa o zi lunga.

<

p style=”text-align: center;”>
Petrece timp cu cei dragi

Duminica este ziua perfecta pentru o masa in familie. Pe langa faptul ca este mereu placut sa petreci timp cu cei dragi, profita si pentru a organiza cu ei, activitati in timpul saptamanii.

Verifica-ti bugetul

In weekend uri avem tendinta de a cheltui mai multi bani. Fie pentru ca faci iesiri din oras, sau in oras, cu prieteni, cu partenerul, de asemenea cumparaturile pe care le faci pentru casa. Este bine sa-ti verifici bugetul, pentru a avea idee cum te situezi din punct de vedere financiar. Astfel vei sti daca ti-ai depasi cumva limitele, ca trebuie sa reduci din cheltuieli, in saptamana ce vine.

<

p style=”text-align: center;”>
Verifica-ti calendarul

In functie si de domeniul de activitate, calendarul saptamnii poate arata destul de diferit. Este o idee buna ca, duminica, sa-ti verifici programul, sa nu te ia prin surprindere anumite evenimente, planificate cu mai mult timp in urma: planuri cu prietenii, familia, diverse evenimente la care trebuie sa participi.

<

p style=”text-align: center;”>
Stabileste-ti obiectivele

Odata ce stii ce program vei avea, stabileste-ti obiectivele pentru saptamana viitoare. Poate ai anumite zile in care ai mai mult timp liber fata de altele, si iti poti programa in acele zile, sa faci activitati de care in general nu ai timp, fie sa mergi la sala, fie sa lucrezi la un proiect personal, poate te-ai decis sa inveti o noua limba straina, sau sa participi la un curs de specializare.

Petrece-ti cateva ore in aer liber

Indiferent cat de prietenoasa sau nu, este vremea, este necesar pentru sanatatea noastra sa petrecem timp afara. Poti profita astfel, sa-i oferi catelului tau o plimbare mai lunga, care cu siguranta il va face extrem de fericit. Fie, daca locuiesti intr-un oras ofertant din acest punct de vedere, profita sa participi la evenimentele organizate in aer liber.

<

p style=”text-align: center;”>
Relaxeaza-te

Duminica este o zi buna pentru organizare, pentru a avea o saptamana productiva, dar este, de asemenea si o zi extraordinara pentru a te relaxa, inainte de a intra din nou in nebunia responsabilitatilor. Finalizeaza activitatile de organizare cat mai repede, si relaxeaza-te cateva ore, profita de sfarsitul de saptamana. Fa yoga, mediteaza, urmareste serialul/show ul preferat, orice activitate este relaxanta pentru tine.

<

p style=”text-align: center;”>
Pregateste-te pentru rutina de dimineata

Daca ai o rutina matinala pentru zilele lucratoare, este un lucru extraordinar pentru productivitate.
Pregateste-ti de seara aceasta rutina. De ex, poti pregati aparatul de cafea, incat dimineata sa ai cafeaua la distanta de un buton si atat; daca preferi oua fierte dimineata la micul dejun, fierbe-le de seara si pastreaza-le in frigider; pregateste mapa cu documente, etc, ce trebuie sa iei cu tine. Acest obicei pe langa faptul ca te ajuta sa nu pierzi timpul dimineata, te ajuta sa fii si pregatita in caz ca ai uita anumite aspecte dimineata.

<

p style=”text-align: center;”>
Culca-te devreme

Tuturor ne place sa ne culcam mai tarziu in weekend-uri, dar duminica ar trebui sa mergi la somn devreme. Ai nevoie sa fii odihnita si sa incepi saptamana cu forte proaspete, nu cu senzatia ca esti mai obosita, si ca nu ai profitat de weekend pentru a te odihni.

Concluzia

Probabil nu esti deloc incantata, sa-ti petreci duminica efectuand diverse activitati pentru a-ti asigura productivitatea pentru saptamana, dar cu siguranta daca vei urma acest model vei observa ,cat de multe se imbunatatesc in privinta starii tale de bine si a productivitatii profesionale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.