Suntem cu totii de acord ca este foarte important sa dezvolti cateva obiceiuri sanatoase, pentru a fi o femeie stabila, din punct de vedere financiar.
Dar cate dintre noi, chiar o fac ?

Ce obiceiuri au femeile independente si stabile din punct de vedere financiar?

Trateaza cu prioritate sectorul financiar

Femeile de succes, din punct de vedere, financiar, trateaza acest aspect cu maxima seriozitate si responsabilitate, situandu-l, deasupra altor lucruri ( care de multe ori tin de confort), pentru a-si securiza, partea care tine de finante, pe termen lung. Asta poate insemna, fie sa reduca sau sa taie cheltuieli care tin de distractii, sau mese in oras, fie sa prelungeasca locuitul cu chirie, mai multi ani, pentru a economisi, direct pentru o casa, fie sa renunte la vacante, pentru a-si achita un credit.
Sa tratezi partea financiara cu prioritate nu este usor sau comod. Dar daca faci acest lucru, de astazi, in viitor, creezi terenul pentru o viata mult mai fun, si cu un buget care sa-ti permita sa te bucuri de anumite avantaje.

Sunt mereu informate, despre situatia lor financiara

Femeile de succes stiu totul despre finantele lor. Stiu foarte bine cati bani fac, in fiecare luna, si cat cheltuie, si cat au in conturile de economii, sau cat de eligibile sunt pentru un imprumut bancar.

Isi organizeaza bugetul lunar si se tin de plan

Isi planifica pe ce isi cheltuie banii, in cele mai mici detalii. Nu este vorba doar despre planificarea bugetului, ci de a-l respecta, de a avea disciplina necesara.
Acorda atentia necesara daca depasesc bugetul alocat pentru o anumita categorie, si recupereaza, din alta categorie.

Uita de credit ROL sau de cardurile de cumparaturi

Femeile de succes, din punct de vedere financiar, au respectat aceasta regula, pentru a ajunge la acest statut.
Este foarte comod sa poti cumpara lucruri, acum, chiar daca ti-ai cheltuit veniturile, dar acestea te pot costa muult mai mult de cat merita, pe termen lung. Nu cheltui bani pe care nu ii ai!

Se recompenseaza pe ele insele, prin economisire

Sa vedem daca-ti suna cunoscut, urmatorul scenariu.
Primesti salariul, la inceputul lunii. Iti platesti facturile, iesi la masa cu prietenii, ocazional, poate faci si cateva sesiuni de shopping, si la sfarsitul lunii, daca ti-a mai ramas ceva, ii transferi in contul de economii, sau poate ca i-ai cheltuit pe toti si nu mai economisesti nimic.
Suna cunoscut? Probabil ca da, pentru ca in modul acesta, se raporteaza majoritatea, la economii.
Daca vrei sa-ti creezi niste obiceiuri care sa te duca la stabilitate financiara, fa-o invers. Cand primesti salariul, economiseste intai. Poate te gandesti ca nu ai suficienti bani, pentru economii, dar am sentimentul ca daca economisesti intai, inainte sa te apuci de cheltuit, vei gasi o modalitate de a ajusta cheltuielile, din ceea ce a ramas.

Isi seteaza obiective de ordin financiar

Femeile de succes isi seteaza niste obiective, din punct de vedere, financiar. Ulterior, schiteaza un plan, pentru ca aceste obiective sa devina realitate.
Ex: economisire pentru ceva anume: o vacanta, o casa, o masina; economisire pentru a ajunge la o anumita suma.
Obiectivele financiare te ajuta sa iti formezi o anumita disciplina, cand vine vorba despre bani si te forteaza sa respecti planul de cheltuieli si sa-l imbunatatesti.
Nu vei regreta niciodata faptul ca investesti in propria persoana si securizarea viitorului tau.

Gasesc modalitati de a-si creste veniturile

Solutia este aparent simpla. Daca vrei mai multi bani, fa in asa fel incat sa ai mai multe surse de venit. Fie ca lucrezi pentru tine, ca freelancer, sau antreprenor, nicio varianta nu este sigura 100%. Asa ca, este un plan de siguranta, sa ai mai multe surse de venit, pentru situatia in care, pierzi una dintre ele, sa nu ramai descoperita, financiar.

Fac planuri de viitor

Anii de pensionare pot parea la mare distanta, in momentul de fata. Dar anii trec foarte repede si nu vrei sa depinzi de stat. Asta inseamna sa iti faci planul pentru pensie, cat de curand. Diversifica-ti planul de pensionare, prin economii, investitii, etc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.