Este o capcana urata, in care toti am picat la un moment, dar cand am invatat sa nu o mai facem, a inceput sa ne fie mult mai bine. Daca inca te mai compari cu ceilalti, iata cateva motive sa nu o mai faci :

De ce ar trebui sa incetezi sa te mai compari cu ceilalti?

Iti reduce stima de sine

Deja stii asta. Recunosti sentimentul de indoiala de sine, care apare, in momentul in care incepi sa-ti compari viata, cu viata altei persoane.

Te face sa te concentrezi pe persoana gresita

Comparandu-te cu altii, pierzi timp si energie, indreptandu-ti atentia spre succesul altei persoane. Te concentrezi pe succesul ei, in loc sa te concentrezi pe al tau, sau pe ce obiective ai de atins pentru a avea succes.

Comparatiile sunt irealiste

Compari aparentele, de aceea nu este realist. Fiecare persoana are alt punct de plecare in viata, alt drum, cu alte obstacole, si alte avantaje.

Comparatiile sunt o pierdere de timp

Comparandu-te cu altcineva, nu-ti aduce, efectiv, niciun castig. Pentru fiecare ora sau minut pe care ti-l petreci, plangandu-ti de mila, ca nu ai succesul nu stiu cui, nu te va aduce mai aproape de succes, poti folosi acel timp, intr-un mod mult mai constructiv.

Modalitati cum sa reusesti sa nu te mai compari cu ceilalti

Recunoaste-ti propriul succes

In loc sa te compari cu altii, intr-un mod negativ, care te defavorizeaza si iti da sentimentul de inferioritate, pentru ceea ce ei au realizat, si tu nu, recunoaste-ti propriul succes. Daca ar fi sa nu te compari, ai fi mandra de realizarile tale? Ai fi multumita de punctul in care te afli, de omul care esti astazi? Ignora societatea, ce iti cere societatea sa fii, cand trebuie sa ai bani, cand trebuie sa te mariti, cand sa faci copii. Ignora pentru un moment societatea, si clarifica-ti tie insati, daca esti acolo unde iti doresti sa fii, stabileste-ti propria definitie a succesului.

Aminteste-ti ca nimeni nu este perfect

Indiferent cum iti pare tie, din exterior, viata cuiva, fiecare om are propria lupta in viata, propriile probleme, suferinte etc. Acesta ar trebui sa fie suficient motiv sa nu invidiezi pe nimeni, niciodata. Inlocuieste invidia, cu admiratia.

Fii recunoscatoare

Daca ti-e dificil sa o faci din memorie, daca nu poti constant sa numesti lucrurile pentru care te simti recunoscatoare ca le ai, tine un jurnal pentru asta. Noteaza aspectele pentru care te simti recunoscatoare, de la cele mai mici, pana la cele mai mari.

Acorda atentie propriului drum

Pur si simplu inceteaza sa mai acorzi atentie la ceea ce fac altii. Seteaza-ti obiectivele, si lupta pentru obiectivele tale si pentru ceea ce te face pe tine fericita.

Petrece mai putin timp pe retelele de socializare

Este mult prea multa falsitate, pe retelele de socializare. Fiecare posteaza cea mai buna poza despre orice, si tu vezi doar partea cea mai fericita din vietile lor, si tendinta este sa o compari cu partile cele mai dificile din a ta.

Compara-te pe tine cu tine insati

Un mod realist de a-ti masura succesul este sa te compari cu tine insati. Analizeaza cum ai evoluat. Gandeste-te cum erai acum un an de zile, si ce s-a schimbat intre timp, ce ai mai invatat, poate ai fost promovata, poate ai mai slabit cateva kg, poate iubesti, etc…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.