404 Not Found


nginx
Femeia de 30 de ani. Pe ce isi cheltuie banii? – Pauza La Birou

Marea majoritate ne incepem cariera, la 20 de ani si un pic, fara griji, in privinta viitorului. Incepem cu joburi platite mai prost, lucram cu mult entuziasm si punem accentul pe partea de networking, sa ne facem cat mai multe contacte, pentru a ne asigura succesul, de la 30 de ani.

Intre 20 si 30 de ani, veniturile noastre, cel mai probabil se cam tripleaza (sau chiar mai mult), ca rezultat al unei concentrari optime pe latura profesionala.

Cand veniturile noastre cresc, ne putem regasi in situatia de a ne bucura de ei, cheltuind pe tot felul de lucruri, de care nu neaparat, avem nevoie. Poate prea multi pantofi, genti, haine, care poate raman cu eticheta in dulap.

Iata cateva moduri inteligente in care o femeie de 30 de ani, isi poate cheltui veniturile:

1. Educatie

Un profesionist agil, bine informat, care intelege industria in care activeaza este un angajat valoros pentru compania, din care face parte. Sa investim in educatia noastra, poate imbraca mai multe forme: reviste de specialitate, workshop-uri, cursuri atat online cat si interactive, acreditate pe piata muncii. Din punct de vedere profesional, suntem foarte ocupate, la aceasta varsta si este foarte importanta, pregatirea continua, continuarea educatiei, pentru a nu ne trezi depasite, de schimbari, in timp.

2. Vacante

Pe masura ce inaintam in varsta, constientizam cat de importanta este deconectarea reala, de aspecte ce tin de locul de munca, cat de importanta e reincarcarea cu energie, odihna, sa descoperim culturi si mentalitati noi. Este un mod de a ne largi orizonturile si de a ne schimba perspectivele, de a ne mentine starea de sanatate, de a ne dezvolta personal si este una dintre cele mai importante investitii pe care le poti face.

3. Timp petrecut cu prieteni

Jongland in haosul cotidian, poate parea destul de dificil sa ne facem timp, sa iesim cu prietenii nostri, insa este un aspect foarte important. Sa ne pastrezam, de exemplu, prietenii din timpul facultatii, adauga foarte mult la starea noastra de bine. Chiar daca apar situatii care nu sunt comode, poate unii s-au mutat, in alt oras, sau in alta tara, merita sa investesti timp si bani pentru a pastra aceste prietenii.

4. Ingrijire corporala

E important sa ne simtim bine, in pielea noastra, de aceea trebuie sa-i acordam atentie maxima. Nu vorbesc despre exagerari, si aspiratii nerealiste care sunt promovate, in zilele noastre, ci la ideea de a avea o piele sanatoasa.

5. Reteaua profesionala

Pe masura ce avansam in cariera, castigam o experienta profesionala extraordinara, ce ne califica pentru alte posturi, mai bine platite, care ne recunosc mai corect meritele, pentru ceea ce am reusit sa acumulam etc. Cand suntem in acest punct, o retea profesionala, bine dezvoltata, participarea la evenimente de networking, unde putem intra in contact cu persoane care ne pot deschide usa catre urmatoarea provocare, este foarte important.

6. Hobby uri si pasiuni

Este crucial, sa avem niste hobbyuri, cu care sa ne relaxam, in timpul nostru liber. Poate fi foarte comod sa ne lasam prada, doar treburilor casnice, sau vizionarii de seriale, dar este important sa avem hobby uri pentru o stare de bine si pentru a evita plafonarea, in ceea ce priveste viata noastra sociala, in afara locului de munca.

7. Sanatate

La 20 de ani, probabil nu ne gandeam cat de util poate fi sa ne bazam pe un abonament de servicii medicale, o asigurare de sanatate, sau de viata, dar deja la 30 de ani, ar trebui sa investestim si in acest aspect, pentru a avea grija de sanatatea noastra.

8. Viitor

Este o cerinta obligatorie sa investestim in viitorul nostru. Nu ne potem baza pe stat, sau pe o situatie viitoare. Un plan de pensie, de investitii, in diverse companii, un cont de economii, trebuie sa fim in prim plan, pentru siguranta si stabilitatea financiara.

9. Sport

Viata profesionala, viata de familie, ambele pot fi generatoare de stres, iar sportul ne ajuta sa ne pastram echilibrul, sa inlaturam starile de anxietate, si sa ne mentinem un corp sanatos si frumos.

12. Familie

Intotdeauna merita sa investim in experiente cu familia, pentru amintiri minunate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.