Virusul gripal este diferit fata de alte tipuri de “raceala”, mult mai periculos si cu un debut agresiv. Este foarte importanta stoparea raspandirii acestuia, fiind extrem de contagios.
Urmeaza sfaturile urmatoare pentru a te proteja impotriva gripei:
1. Spala-te pe maini
Raspandim foarte usor acest virus prin tuse, stranut sau, chiar si atunci cand vorbim. Virusul poate fi contactat, atingand suprafete care au acest virus pe ele, de la o clanta de usa, la dat mana cuiva etc. De aceea este recomandata spalarea frecventa a mainilor pentru a elimina un eventual virus.
2. Consuma alimente care imbunatatesc imunitatea
Consuma suficiente lichide pentru a elimina toxinele si pentru a te mentine hidratat. In egala masura, apeleaza la alimentele care iti cresc imunitatea. O dieta bogata in vitamina C si antioxidanti poate fi un sprijin de nadejde in plin sezon de gripa. Bazeaza-te pe citrice, kiwi sau fructe de padure. Alimentele precum usturoiul si ceapa, ghimbirul au un important rol anti-inflamatoriu, anti-bacterial si anti-fungic. Consuma-le cu incredere. Adauga in dieta ta multe fructe si legume si evita dulciurile si sucurile carbogazoase, deoarece zaharul in exces inhiba raspunsul imun al organismului.
3. Odihneste-te suficient
Somnul este unul dintre cele mai importante arme, pe care le ai la dispozitie atunci cand te confunti cu virusul gripa. Incearca sa dormi mai mult decat de obicei si asta iti va ajuta organismal sa se recupereze, si in acelasi timp reduce riscul unor complicatii, precum pneumonia.
4. Asculta-ti corpul
Daca ai simptome de gripa Evita sa consumi energie pentru a nu cheltui inutil resurse valoroase ale sistemului imunitar.
5. Suplimente alimentare pentru imunitate
-suplimente apicole: – polenul (poate fi consumat la micul dejun, in amestec cu un iaurt si cateva fructe proaspete); Click aici pentru o diversitate de produse din aceasta categorie
– pastura (este polenul fermentat in conditii naturale, in stup. Albinele aduc polenul in stup si il introduc in celula fagurelui unde, este combinat cu putina miere si diverse enzime, dupa care, celula este sigilata cu ceara. Aici, sub influenta microorganismelor, a temperaturii si umiditatii din stup, polenul trece printr-o serie de transformari biochimice devenind, dupa 3 luni de fermentare naturala. Se consuma o lingurita dimineata si una seara, pentru cresterea imunitatii si detoxifierea organismului)
Gasesti produsul pe plantum.ro ; vitamix.ro; vegis.ro;
-Produse pe baza de echinaceea (Echinaceea este celebra pentru efectul tonic asupra organismului in lupta cu virozele si gripa. Un ceai de echinaceea cu miere de albine si lamaie, poate face minuni in privinta simptomelor gripale)
Poti beneficia de efectele sale terapeutice, fie sub forma de ceai , capsule, dropsuri (eficiente in cazul tusei si a durerilor de gat)
-Vitamina D3 ( Contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar )
–Lampa de sare Himalaya ( Pentru a combate eventuale simptome este important ca in camera in care ne odihnim sa fie reglata umezeala aerului)