404 Not Found


nginx
Mesaj pentru DIASPORA isterica si inconstienta: Ati inteles prost democratia! – Pauza La Birou

De la bun inceput vreau sa fie foarte clar ca acest mesaj este pentru o anumita categorie de romani din Diaspora.

In mod cert, romanii ramasi in tara nu condamna intoarcerea romanilor ACASA. Suntem constienti ca in aceasta situatie, multi au ramas fara locuri de munca, multi s-au speriat si au vrut sa fie acasa, alaturi de cei dragi. Indiferent de motiv, romanii din Italia sunt cetateni romani si au tot dreptul sa se intoarca in tara lor.

Mesajul meu este pentru cei care acum dau dovada de lipsa de ratiune, moralitate si responsabilitate, atat fata de tara in care vor sa se intoarca, cat si fata de propriile familii. Chiar imi este greu sa-mi imaginez cum sa alegi sa vii acasa, printre ai tai, dintr-un focar de infectie si sa minti pentru a scapa de izolare. Este doar un instinct animalic, primitiv, plin de egoism, lipsit de umanitate, dar aveti pretentii de la tara. Voi credeti constant ca vi se cuvine ceva.

Sa dam cateva exemple concrete:

Acceseaza stirea aici : https://realitateadebrasov.net/tupeul-incredibil-al-unui-brasovean-care-nu-respecta-izolarea-la-domiciliu-daca-ma-enervez-ma-duc-in-tot-blocul-care-i-problema/

„Nu va pot spune ce revoltati au fost toti cand i-am intrebat de ce nu respecta izolarea. „Nu am primit nicio hartie/Aveti dovada ca am luat la cunostinta de interdictie ?/Suntem sanatosi domne, nu vedeti ca a trecut o saptamana si nu avem nimic ?/Asa domne am iesit..si ce ? Daca ma enervez ma duc in tot blocul, care e problema ta acum? „. Am chemat DSP -ul care probabil o sa ii sanctioneze zilele acestea. Dar dezamagirea a fost atat de mare…Mai ales cand vecinii la care fusese fata in vizita, amandoi peste 60 de ani, m-au abordat si m-au intrebat de ce facem aceste verificari, ca trebuie sa avem credinta ca totul o sa fie bine si ca sigur nu se intampla nimic…sa nu mai exageram atat.”

Va dati seama cata nesimtire trebuie sa existe intr-un om? Sau poate doar ignoranta. Tot voi sunteti revoltati. Cand mergeti in tarile occidentale in care lucrati, nu aveti curajul sa respirati daca e vreo regula in acest sens, dar in Romania, ce importanta are ca autoritatile impun niste reguli ? Credeti ca este suficient pentru un astfel de om, cu asemenea gandire, sa primeasca o amenda de 4.000 de euro ? Amenda nu va fi platita si de luat n-ai ce sa-i iei, prin urmare tot nu le pasa.

Pentru cei care nu se trezesc niciodata, din aceasta stare de iresponsabilitate, nici macar atunci cand sunt prinsi, ideea sugerata de Ilie Dumitrescu este foarte pertinenta :

http://www.ziare.com/fotbal/stiri-fotbal/ilie-dumitrescu-enervat-la-culme-de-romanii-care-nu-respecta-izolarea-sa-ii-duca-la-inchisoare-urgent-1601580

Alt caz:

https://www.antena3.ro/coronavirus/romanca-italia-carantina-fortata-bucuresti-562631.html

“Cumnata mea, Stoica Oana, care s-a întors de la Roma (a fost la spital la nepotul si finul ei care este la tratament, având diagnostic de leucemie) a fost oprită la Bucuresti și băgată in carantina forțată deși avea bilet pana la Iasi.
A fost luată cu alte 10 persoane, urcată in aceiași ambulantă ( unde este distanță de 1m fata de celălalt ), fără sa i se ia temperatura sau sa i se facă vreun control. Au fost duși la Hotel Expocenter unde i-au cazat. Astăzi pana la ora 17.00 nu a venit nimeni sa le ia analize și sa vadă dacă sunt persoane cu probleme.
Micul dejun l-au primit la ora 11.15 minute fără pic de apa. Au cerut la receptie apă, dar nimeni nu-i bagă în seama. Masa de prânz a venit la ora 16.42 când in sfârșit s-au gândit sa le aducă și o sticla de apa de 500ml.
Daca asa înțelege statul roman sa se comporte cu proprii cetățeni sau dumneavoastră vi se pare normal acest mod de carantina va rugam sa nu faceți nimic. Dacă nu vi se pare normal va rugam sa faceți ceea ce știți dumneavoastră mai bine și sa mediatizați aceste abuzuri ale statului asupra propriilor cetățeni”, a scris Ionuț Stoian.

Sa analizam putin situatia:
1. “A fost luată cu alte 10 persoane, urcată in aceiași ambulantă” -Ignorantul care face relatarea incearca sa induca ideea de abuz din partea statului, dupa cum o si confirma la final. Faptul ca a fost luata cu alte 10 persoane, de ce este o problema? Statul cumva, trebuia sa asigure o ambulanta pentru fiecare persoana in parte? In avion, stimabila a calatorit singura sau a fost, de asemenea in compania altor persoane?
2. “Astăzi pana la ora 17.00 nu a venit nimeni sa le ia analize și sa vadă dacă sunt persoane cu probleme.” Fiind in izolare, era important sa fie izolata pentru 14 zile. Daca ar fi prezentat simptome si anunta, cu siguranta venea cineva sa-i ia analizele.
3. “Micul dejun l-au primit la ora 11.15 minute fără pic de apa. Au cerut la receptie apă, dar nimeni nu-i bagă în seama. Masa de prânz a venit la ora 16.42 când in sfârșit s-au gândit sa le aducă și o sticla de apa de 500ml.” Sa spuna multumesc ca a primit micul dejun. Statul este intr-o situatie teribila cu tot ce trebuie sa asigure, intr-o astfel de situatie. Nu a fost tinuta flamanda cu zilele. Fiind intr-un hotel, putea foarte bine sa-si comande singura. Precizeaza, acest ignorant, orele la care a primit sora lui, mancarea. Dupa mintea lui, statul trebuia sa fie drepti la ore regulate, cu masa, pentru ca „doamna” este singura in aceasta situatie. Cea mai nesimtita afirmatie e partea cu apa. De la wc-ul in fundul curtii am ajuns, ca in situatii de criza internationala sa-i stea in gat, apa, daca nu este imbuteliata.
4. „Dacă nu vi se pare normal va rugam sa faceți ceea ce știți dumneavoastră mai bine și sa mediatizați aceste abuzuri ale statului asupra propriilor cetățeni”
„Draga Ionut Stoian”, facem. Aratam de cata iresponsabilitate si nesimtire pot da dovada unii romani si ce pretentii nesimtite pot avea, in situatii limita, de cata lipsa de empatie pot fi capabili, referitor la siguranta celorlalti, de dragul victimizarii.

Româncă din Italia: „Nu plânge pentru mine România!!!! Eu te-am hrănit atunci când ţi-era foame… Mă urăşti?”

„Nu plânge pentru mine, România!
Eu te-am hrănit atunci când ți-era foame… Mă urăști??? Eu am puterea să trec peste asta, zâmbesc amar și te compătimesc!
Nu știu ce suflet aveți în voi să dați cu pietre în oamenii loviți de soartă, sau aveți impresia că cei care sunt în străinătate au venit din prea multă bunăstare?!
În final ați arătat din ce sunteți făcuți… Aviz celor ce aruncă cu noroi în noi zilele acestea și să nu uitați că şi noi suntem cetățeni Români! O să treacă și coronavirus dar celui de afară nu o să-i treacă niciodată ura, disprețul și mesajele citite de la cei din țară.
Să ne ajute Dumnezeu să trecem cu bine și de asta. Noi cei din afară am trecut prin multe… De 10 de ani mă trezesc dimineața cu regretul că nu sunt la mine acasă! Un călduros salut tuturor Romanilor! “, scrie Elena pe pagina sa de Facebook.

Draga Elena,

Suntem ferm convinsi ca nu ai plecat in strainatate de prea multa bunastare, dar scuteste-ne de pretentiile irealiste cum ca ne-ai hranit pe noi, cei ramasi. Ai plecat pentru tine si pentru familia ta.

Eu am, acum, Edenia, in congelator ca lucreaza, Elena, de 10 ani in Italia. Terminati cu aberatiile astea scarboase. Ati ales o varianta pentru a va hrani propriile familii. Nu ai plecat in Italia ca sa-ti donezi banii, statului roman. Ati plecat pentru un trai mai bun, cu gandul la propria viata si a celor dragi voua, nu cu gandul de a face statul roman sa prospere. Fiecare dintre noi muncim pentru noi, personal. Alegerea ta a fost una personala, nu una altruita, cu gandul la poporului roman.

Statul acesta nu a evoluat in ultimii ani si nu a iesit din “foame” ca ati trimis voi cateva sute de euro familiilor, ca sa-si plateasca facturile si cumparaturile casei. Statul aceasta nu a evoluat pentru ca v-ati facut voi o casa sau v-ati cumparat un apartament, ca sa aveti la ce va intoarce. Statul aceasta a evoluat prin prisma celor ramasi care s-au trezit dimineata si s-au dus la munca, care au facut productie, care si-au facut o afacere si au angajat alti oameni si au platit salarii si impozite si taxe peste taxe. Statul acesta s-a ridicat prin prisma celor care au iesit in strada pentru voi, pentru Diaspora. Datorita noua ati castigat mai multe drepturi decat noi, la votare, datorita noua, carora tu acum, ne vorbesti despre ura. Ura pentru ce ? Ca avem si noi reguli, pentru limitarea raspandirii unui virus, pe care voi nu vreti sa le respectati? Ura pentru ca avem si noi niste parinti/bunici care nu sunt sanatosi tun si nu avem chef ca voi sa-I infectati, datorita inconstientei voastra si incapacitatii de a sta dracului, 14 zile la izolare ?

https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23713860-cum-incercat-grup-romani-veniti-din-italia-scape-carantina.htm
https://www.ziuanews.ro/stiri/scandal-la-vama-n-dlac-mai-mul-i-rom-ni-ntor-i-din-italia-au-refuzat-s-intre-n-carantin-1412212
https://republica.ro/managerul-aeroportului-din-iasi-zinchideti-traficul-aerian-persoane-care-vin-din-zona-rosie-pur-si-simplu
https://www.antena3.ro/coronavirus/roman-coronavirus-avion-563137.html
https://republica.ro/zla-frizerie-tanarul-povesteste-cum-el-e-abia-sosit-din-italia-femeia-se-blocheaza-panica-sau-responsabilitate

Am vazut atatea isterii la intrarea in tara. Zici ca unii se asteapta sa fie numai ei, la intrarea in tara. Parca vin de pe Marte sau din jungla. De parca nu e firesc sa fie niste masuri de precautie, intr-un asemenea context international, care sa determine si o intarziere a procesului. Atata prostie si atata ignoranta, rar am mai vazut.

Daca tot v-ati intors acasa si nu aveti de lucru, dati drumul la televizor. Cascati ochii la ce se intampla in Europa. Constientizati ce pericol presupune acest virus. Constientizati ce aveti de facut pentru a limita raspandirea virusului. Constientizati odata ca veniti din focare de infectie si puteti fi purtatori de coronavirus asimptomatici.

Terminati cu aberatiile ca” eu nu am nimic, ca ma simt bine” si respectati perioada de izolare.

Respectati indicatiile date de autoritati, cu strictete. Dati dovada de spirit civic. Nu muriti daca stati inchisi in case 14 zile.

Nu este momentul acum, sa punem la indoiala ce spun autoritatile. Nu va convin, asta e. Pe acestia ii avem si doar pe ei ne putem baza sa depasim aceasta criza. Nu avem alta varianta. Este momentul sa ascultam si sa respectam ceea ce ni se cere si sa le dam un vot de incredere ca stiu ce fac.

Multi dintre voi, criticati Romania cu prima ocazie. Ce sa vezi, in multe aspecte aveti dreptate. Sistemul nostru de sanatate e praf. Uitati-va ce se intampla in Italia. Sistemul lor este depasit de situatie si au ajuns in punctul in care triaza pe cine sa trateze si pe cine sa mai lase in asteptare. Imaginati-va ce se poate intampla la noi, daca nu ascultam de autoritati si se raspandeste virusul la nivelul Italiei.

Nu este momentul de frustrari si ura. Este momentul pentru empatie, pentru intelegere, pentru unitate, disciplina. Este momentul sa pricepem cu totii, ca numai respectand fiecare in parte, niste reguli, numai asa putem depasi aceasta criza.

Ca tot am vorbit despre pretentiile unora de a primi apa imbuteliata, in situatii de genul, uitati aici la ce se poate ajunge si cu ajutorul inconstientei colective, acolo sa ai tupeul sa te plangi de apa de la robinet.

https://www.antena3.ro/coronavirus/scenarii-medici-spitale-de-campanie-coronavirus-563108.html

In concluzie, unii ati inteles prost democratia. Drepturile si libertatile omului pe care le invocati ori de cate ori, Universul nu se invarte in jurul vostru, vine la pachet cu o serie de responsabilitati si obligatii deopotriva. Nu ar trebui sa ai dreptul sa vorbesti despre drepturile tale, cat timp nu-ti asumi obligatiile. Civilizatia pe care o invocati, ori de cate ori, vreti sa subliniati ca lucrati in “Occident”, inseamna si grija fata de semenii vostri.

Deocamdata, ati demonstrat ca nu va intereseaza nici sanatatea familiilor voastre.

Democratia nu inseamna ca aveti doar voi drepturi. Democratia inseamna social, inseamna comunitate.

Intelepciune si responsabilitate. Nu e momentul sa va victimizati inutil.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.