Food sources of plant based protein. Healthy diet with legumes, dried fruit, seeds, nuts and vegetables. Foods high in protein, antioxidants, vitamins and fiber. Top view with copy space

Fiecare femeie isi doreste o piele frumoasa, radianta si stralucitoare. Este destul de usor sa obtinem, acest efect, daca evitam zaharul, pe cat de mult posibil, introducand in dieta noastra alimente, precum, uleiul de masline, avocado, macadamia etc.

Care sunt schimbarile simple, pe care le putem face, cu un impact extraordinar asupra pielii noastre?

  1. Renunta la zahar!


Cu cat consumam, mai putin, zahar, cu atat mai bine. Indulcitorii naturali, precum, mierea, siropul de agave sunt bogati in fructoza si trebuie, de asemenea, evitati, sucul de fructe si fructele uscate. Indulcitorii articiali, precum aspartamul trebuie exclusi, neaparat. Acestia contin numeroase chimicale si sunt relationate cu obezitatea si diabetul.

2. Consuma mai multe grasimi sanatoase!


Printre ingredientele cruciale, de care, are nevoie o piele sanatoasa, pe termen lung, sunt grasimile sanatoase. Acestea fac pielea mai elastica si mai putin ridata. Cresterea consumului de grasimi sanatoase trebuie facuta, concomitent cu reducerea consumului de zahar si cereale. Grasimile monosaturate, precum cele continute de uleiul de masline, avocado, macadamia fac minuni.

3. Reduceti aportul de cereale si amidon!


Foarte multi oameni considera ca, o dieta bogata, in cereale este un pas sanatos in alimentatie, mai ales cerealele integrale. Dar, amidonul, carbohidratii din cereale, contin molecule de zahar care vor face ca pielea, sa imbatraneasca, prematur.

4. Consuma multe legume! 

Legumele reprezinta o sursa bogata de fibre si antioxidanti. Si referitor, la acestea trebuie sa ai grija sa nu le consumi pe cele bogate, in amidon, care pot avea un efect major asupra cresterii glicemiei. ( cartofi, porumb, dovlecel, etc). Sa nu uitam de fructe, in mod special cele cu un puternic efect antioxidant: coacaze, mure, zmeura, afine etc.

5. Nu uita de aportul de proteine!

Corpul nostru are o capacitate redusa de a stoca proteine, de aceea este foarte important, ca acestea sa faca parte din alimentatia zilnica. Pentru a nu creste consumul de carne, opteaza pentru cele mai sanatoase surse de proteine, cele vegetale, precum : chia, quinoa, humus, hrisca, spanac.

6. Condimenteaza! 

Ierburile aromatice si condimentele, inclusiv rozmarinul, usturoiul, turmeric si scortisoara, sunt suplimente exceptionale pentru o piele frumoasa si pentru longevitate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.