Celor mai multi dintre noi, castravetele ni se pare lipsit de aroma, plictisitor, dar, se pare ca sunt cateva motive extraordinare, pentru care ar trebui sa il consumam.

Castravetele este considerat a fi leguma, dar de fapt este un fruct. Interesant, nu-i asa? Mai mult decat atat, castravetele reprezinta un “pachetel” impresionant de nutrienti: nu are grasimi, are foarte putine calorii, foarte multa apa, ceea ce il face fantastic pentru a mentine o hidratare adecvata, a organismului nostru si pentru a sustine, pierderea in greutate.

Este timpul sa reconsideram, importanta castravetelui. Efectele sale benefice, pentru organism, se vad si pe interior, dar si pe exterior. Castravetele ofera protectie impotriva cancerului, a diabetului si a afectiunilor cardiovasculare.

Cateva dintre beneficii:

1. Protectie impotriva a diferite afectiuni

Castravetele contine antioxidanti, care previn afectarea oxidativa in organismul nostru, protejandu-l, de afectiuni cronice(cardiovasculare, renale, cancer si boli autoimune) si imbatranire prematura.

2. Hidratare mai eficienta

Fiecare dintre noi, intelegem, cat de importanta este hidratarea si multi dintre noi, se forteaza sa bea, suficienta apa, pe zi. Apa joaca un rol extrem de important, in reglarea temperaturii, a metabolismului, a performantei fizice. Deshidratarea poate avea un impact devastator asupra starii de bine a organismului.

Vestea buna este ca poti fi hidratata, adaugand in dieta ta zilnica, alimente bogate in apa, precum castravetele. Toate fructele si legumele contin cantitati semnificative de apa, dar castravetele contine 96% apa. Astfel, un castravete iti poate aduce un aport semnificativ de apa, in organism, fara niciun efort.

3. Pierdere in greutate

Daca mananci un castravete, in fiecare zi, vei consuma doar 45 de calorii, fara grasimi, dar vei castiga, cantitati importante de proteine, vitamina C, vitamina K, magneziu, potasiu si mangan.

4. Reduce nivelul zaharului in sange

Daca nivelul zaharului in sange, nu este controlat, acesta este principalul factor de risc pentru aparitia diabetului, iar cel de tip 2 este in mod special, asociat, cu dietele bogate in zahar.

Castravetele reduce nivelul zaharului, in sange si protejeaza, impotriva aparitiei diabetului.

5. Scapi de constipatie

Nimanui nu-i place sa vorbeasca despre acest subiect, dar constipatia este o problema majora, deranjanta. Multi factori pot cauza constipatia: stres, deshidratare, dieta slaba in nutrienti.  Daca vei consuma un castravete, in fiecare zi, constipatia va deveni istorie.

Particularitatea castravetelui este aceea ca, acesta contine o fibra solubila, numita pectina, care are drept efect, buna functionare a peretilor intestinali, de asemenea, are rol probiotic, sustinand digestia.

Concluzie

Castravetele este extrem de hranitor, racoritor, fara grasimi si bogat in fibre. Se asorteaza bine cu aproape orice tip de leguma, pentru o salata delicioasa. De asemenea, il poti adauga in smoothie-uri, sucuri naturale, supe, inclusiv in apa de baut.

Sloganul: ” un mar pe zi, tine medicul la distanta” poate fi usor inlocuit cu ” un castravete pe zi, tine medicul la distanta”

Consumand, macar un castravete pe zi, sanatatea ta va avea parte de multe beneficii. Cel mai probabil vei scapa de cateva kilograme, pentru inceput, vei fi cu adevarat hidratata, vei avea o digestie buna, nivel scazut al zaharului in sange, si riscul de a dezvolta diferite afectiuni, inclusiv, cancerul, va scadea semnificativ. Am zice ca este, un obicei sanatos!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.