404 Not Found


nginx
Ghidul vitaminelor esentiale pentru piele! – Pauza La Birou

Adevarata frumusete nu inseamna o fotografie perfecta. Ar trebui sa te simti la fel de bine si dupa demachiere. Te-ai intrebat, vreodata, cum unii au un ten perfect, fara efort? Make-up-ul este temporar si ascunde imperfectiuni, de care, am putea scapa, urmand cativa pasi, pentru a ne hrani pielea corespunzator. Dieta si consumul de lichide sunt extrem de importante. Daca esti deshidratata, pielea va avea un aspect tern, uscat.

Uneori, diferite deficiente ale organismului, te pot priva de stralucirea naturala a pielii. Potrivit dermatologilor, nutritionistilor, vitaminele: A, E, K, C and D sunt vitale pentru o piele frumoasa si sanatoasa.

Vitamina C ajuta la aspectul luminos al pielii. Este minunata, pentru a trata depigmentarea si roseata. Vitamina D sustine elasticitatea si supletea pielii. Vitamina E joaca un rol important, in hidratare si previne uscarea si ridarea. Vitamina D ofera luminozitate si ajuta la imbunatatirea, aspectului de “cercuri intunecate ale ochilor”

Iata lista, vitaminelor esentiale pentru piele:

  1. Vitamina A

Faciliteaza procesul de regenerare celulara: eliminarea celulelor moarte si formarea de celule noi. Cartofii dulci, morcovii, pestele si legumele verzi sunt surse inepuizabile de Vitamina A. Micronutrientii lupta impotriva, subtierii pielii si o fac mai ferma.

  1. Vitamin C

Vitamina C este absolut esentiala, in rutina de ingrijire a pielii. Reprezinta o combinatie imbatabila, de proprietati anti-imbatranire si este folosita in orice produs cosmetic, impotriva ridurilor. Creste productia de colagen.

Poti adauga Vitamina C in dieta ta, sub forma de citrice, rosii, kiwi, conopida, varza, varza de brussel. Consuma alimente bogate in Vitamina C, impreuna cu alimente bogate in fier, pentru o asimilare mai eficienta. Poti adauga, Vitamina C, direct pe piele. Adauga suc de lamaie, in mastile de fata. Trebuie sa tii cont ca, Vitamina C este si acida, asa ca, nu exagera! Dilueaza sucul de lamaie cu apa si nu aplica in fiecare zi.

  1. Vitamina D

Cel mai bine este sa o asimilezi, direct de la razele soarelui. Vitamina D este folosita, pentru a trata diferite afectiuni ale pielii, precum psoriazisul sau inflamatii. Adauga alimentatiei tale: somon, oua, ciuperci si suc de portocale, pentru a beneficia de aceasta vitamina, care are un rol determinant si asupra sistemului imunitar si protejeaza impotriva infectiilor.

  1. Vitamina E

Este absolut necesara pentru hranirea pielii. Alimente precum: migdalele, avocado, rosii, spanac, alunele de padure si peste, sunt surse excelente pentru a-ti aduce aportul necesar de Vitamina E.

Foloseste, in compozitia mastilor de fata, capsulele uleioase de Vitamina E. Cateva picaturi sunt suficiente. Uleiul de cocos si cel de masline sunt, de asemenea, foarte bogate in Vitamina E. Incalzeste cateva picaturi, in palma, si maseaza-ti tenul. Lasa cateva minute, sa actioneze si apoi, clateste.

  1. Vitamina K

Este cunoscuta pentru capacitatea sa, de a mentine pielea elastica, fina si supla. Faciliteaza productia, anumitor proteine, esentiale pentru sanatatea celulelor pielii. Varza, spanacul, kiwi, tonul sunt cateva dintre alimentele care furnizeaza, aceasta vitamina.

Alte vitamine benefice

Vitamina B, este de asemenea esentiala pentru sanatatea pielii. Subtiaza vasele de sange si previne inflamatia si imbatranirea prematura. Seleniul este un alt nutrient similar; accelereaza procesul de regenerare si protejeaza pielea impotriva efectelor nocive ale razelor UV. O eventuala deficienta de Vitamina B, poate cauza iritatii ale pielii. Flavonoidele, pe care le gasim in ciocolata sau in ceaiul verde sunt, de asemenea foarte importante, pentru intretinerea pielii.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.