404 Not Found


nginx
CNSAS: ”Mugur Isărescu a fost colaborator al fostei securități” – Pauza La Birou

Guvernatorul băncii naționale Mugur Isărescu a fost colaborator, al fostei securități! Este verdictul dat de Consiliul Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care a declanșat și o acțiune în justiție.

Cel mai longeviv șef de Bancă Centrală din Europa și-ar putea încheia cariera într-un adevărat scandal. De la 30 de ani de la căderea regimului comunist CNSAS a cerut în mod oficial Curți de Apel București să stabilească fără echivoc faptul că Mugur Isărescu a fost colaborator al fostei securități ceea ce i-ar putea complica existența la șefia Bănci Naționale a României (BNR).

Cel puțin deocamdată, procedura este în fază incipentă. Practic este momentul în care Mugur Isărescu va trebui, să primească pe de o parte, acțiunea pe care CNSAS a declanșat-o împotriva sa, dar și probele strânse împotriva lui.

De-a lungul ultimilor ani Mugur Isărescu a fost acuzat în mod public pe vremea când lucra la Institutul de Economie Mondială din București, atunci când avea prilejul de a colabora cu personaje din lumea economică externă. Acesta ar fi avut relații cu Centrala de Informații Externă, ba chiar mai mult i s-ar fi atribuit și numele de cod ”Manole” și astfel ar fi turnat nu doar cetățeni străini, ci și cetățeni români.

Acuzații pe care Guvernatorul BNR le-a respins de fiecare dată. De altfel nici în cazul de față Mugur Isărescu nu a vrut să comenteze acuzațiile deocamdat

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.