404 Not Found


nginx
SURSE: Guvernul redeschide bisericile pentru slujbe în interior. HG pentru prelungirea stării de alertă, adoptată astăzi – Pauza La Birou
capital.ro

capital.ro

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de marţi prelungirea stării de alertă, au precizat surse guvernamentale, citate de Agerpres. Anterior deciziei, va avea loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, potrivit programului premierului anunţat de Biroul de presă al Guvernului. Ședința de Guvern este programată la ora 12:30.

ACTUALIZARE: Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24.ro că Guvernul a decis să redeschidă bisericile pentru slujbe în interior „cu o serie de condiții care vor fi stabilite prin ordin comun MS-MAI.


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Știrea inițială

Premierul Ludovic Orban a declarat referitor la acest subiect, duminică, într-un interviu la B1 Tv, că decizia de prelungire a stării de alertă nu este „o decizie politică”, ci una fundamentată în baza unor evaluări.

„Decizia de prelungire a stării de alertă, repet, nu este o decizie politică, este o decizie care este fundamentată de evaluări, de analize care sunt făcute de specialişti, de epidemiologi şi care consideră indispensabilă prelungirea pentru 30 de zile a stării de alertă, pentru că starea de alertă îţi dă toate acele instrumente de care ai nevoie ca să poţi să aplici regulile”, a afirmat Orban.

Întrebat ce se întâmplă dacă PSD, majoritar în Parlament, votează împotriva prelungirii stării de alertă, şeful Executivului a spus: „Înseamnă că nu va mai fi stare de alertă”.

Totodată, el a precizat că rămâne restricţionat „în general cam tot ce se desfăşoară în spaţii închise şi presupune prezenţa unui număr mare de persoane şi o durată de timp mare petrecută”. În această categorie sunt incluse slujbele religioase în interior, spectacolele în spaţii închise şi locurile din interiorul restaurantelor.

Proiectul de act normativ privind prelungirea stării de alertă nu figurează pe ordinea de zi a şedinţei de guvern afişată pe site-ul SGG.

PSD vrea să modifice starea de alertă în „stare de tranziție spre normalitate” pentru 15 zile și vrea redeschiderea bisericilor și a teatrelor

În ședința Comitetului Executiv Național al PSD, social democrații au decis să modifice în Parlament documentul pentru prelungirea stării de alertă pe care îl va elabora Guvernul sub forma unei Hotărâri. PSD vrea „o stare de tranziție spre normalitate” pentru 15 zile, în care să fie interzise achizițiile directe, să se deschidă spitalele pentru bolnavii cronici și să se redeschidă bisericile pentru slujbe în interior, spun surse din partid, pentru Digi24.ro.

„Ne-am dori o stare intermediară și, împreună cu colegii, am decis: nu va fi prelungită starea de alertă cu mai mult de 15 zile”, a declarat Marcel Ciolacu, după ședința Comitetului Executiv al PSD

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.