Gigantul Oracle se pregătește să dea dea marea lovitură pe piață. A făcut o ofertă clară prin care vrea să cumpăre aplicația TikTok. Nu mai are concurență. Cei de la Microsoft au ieșit deja din joc.

Gigantul Oracle este foarte aproape de a da lovitura anului. Celebra aplicație TikTok este foarte aproape de a fi achiziționată.

Oracle a câştigat lupta cu Microsoft şi alte companii pentru operaţiunile americane ale TikTok, într-o tranzacţie care urmează a fi în curând comunicată oficial.

Microsoft anunţă că nu va mai continua să urmărească achiziţia TikTok, după ce proprietarul, ByteDance, i-a respins oferta, iar surse ale WSJ spun că Oracle va fi cumpărătorul.

Înţelegerea dintre cele două părţi nu va fi anunţată ca o tranzacţie obişnuită. Este vorba despre o altă premieră. Oracle va fi declarat partenerul tehnologic de încredere al celor de la TikTok. Urmează ca tranzacţia să mai fie şi aprobată de Comisia pentru Investiţii Străine de la Casa Albă.

Cu doar câteva ora înainte, Microsoft anunţase că nu mai încearcă să cumpere TikTok, după ce oferta sa nu a fost acceptată de proprietar. “ByteDance a respins oferta pe care am făcut-o pentru operaţiunile din Statele Unite ale TikTok. Avem convingerea că oferta noastră era bună pentru utilizatori şi pentru interesele naţionale“, spun cei de la Microsoft într-un comunicat.

Microsoft era principalul favorit în cursa pentru achiziţionarea TikTok, după ce administraţia americană a forţat platforma chinezească să aleagă între a fi vândută unei companii americane şi a fi închisă în Statele Unite.

TikTok are în jur de 100 de milioane de utilizatori în Statele Unite, după ce a crescut de la 11 milioane, cât avea în 2018. Mai mult. TikTok este foarte popular și în România.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.