404 Not Found


nginx
Lovitură pentru artiști independenți, trebuie să restituie o parte din banii primiți ca ajutor în starea de urgență – Pauza La Birou

Lovitură pentru artiştii independenţi, siliți să returneze statului aproape jumătate din indemnizaţia primită în perioada stării de urgenţă. Este vorba de suma de 4.072 de lei, reprezentând 75% din salariul mediu brut pe economie, potrivit Mediafax.

Ajutorul a fost acordat pentru a doua jumătate a lunii martie şi pentru lunile aprilie şi mai, iar ministrul Muncii la acea vreme, Violeta Alexandru, a anunţat că beneficiarii trebuie să returneze contribuțiile aferente sumei brute, adică CAS şi CASS.

Cumulate, toate aceste taxe şi impozite ajung la un total de 41,5% valoarea ajutorului brut primit, iar sumele trebuie achitate până în luna martie a acestui an.

Pentru mulți dintre beneficiari, problema este că activitatea lor nu a revenit la normal după încheierea stării de alertă, mai ales că o parte din restricții încă există, așa că se află în imposibilitatea de a returna sumele datorate.

Sursa: realitatea.net

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.