Un județ întreg aproape că este distrus din cauza COVID. Vorbim de locul unde s-a înregistrat primul caz de infectare cu tulpina de SARS-CoV-2 din Regatul Unit. Numărul de infectări cu noul coronavirus s-a triplat.

COVID continuă să facă ravagii. Un întreg județ este în alertă. E vorba chiar de locul unde s-a găsit noua tulpină a coronavirusului.

În Giurgiu sunt de trei ori mai multe noi cazuri de COVID. în comparaţie cu bilanţul făcut public de Grupul de Comunicare Strategică în cursul zilei de sâmbătă.

Situația este probabil mai dramatică, dacă ținem cont că este weekend. Duminică, la nivel naţional, s-au efectuat mult mai puţine teste în comparaţie cu zilele precedente.

Mai grav, câteva dintre aceste cazuri înregistrate în Giurgiu au fost descoperite la rudele tinerei infectate cu noua tulpină. Despre această mutație se spune că este mult mai contagioasă.

Beatrice Mahler, medic primar pneumolog şi managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti, susţine că în acest caz foarte importantă este ancheta epidemiologică, pentru limitarea răspândirii noii tulpini a virusului.

Noul COVID mult mai contagios

Noua tulpină din Marea Britanie a fost confirmată în laborator la o femeie în vârstă de 27 de ani din Giurgiu. Femeia a ajuns la camera de gardă a Institutului Matei Balş. Ea are simptome uşoare şi nu este internată în spital.

Acum se face o anchetă epidemiologică, pentru că femeia nu a fost în străinătate şi nu a călătorit în Marea Britanie. DSP încearcă să afle cu cine a intrat în contact femeia şi de la cine s-ar fi putut infecta.

Până astăzi, 10 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 671.284 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Bilanțul a fost oferit de Grupul de Comunicare Strategică.

598.610 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.082 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, 530 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Sursa: capital.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.