404 Not Found


nginx
Pierderi majore pe piața criptomonedelor: Bitcoin a scăzut cu 12%, ethereum cu 20%. – Pauza La Birou

Criptomonedele au scăzut masiv luni, bitcoin cu peste 12% iar ethereum cu 20%, deoarece creșterea randamentelor obligațiunilor americane a ridicat dolarul, în general, și a afectat alte active sigure care nu oferă niciun venit, susține Reuters.

Bitcoin a atins nivelul de 33.447 dolari, cel mai scăzut din 6 ianuarie. Ethereum, care se mișcă adesea în tandem cu bitcoin, a scăzut cu până la 20%, la minimul săptămânii, de 1.007,51 dolari.

Și prețul aurului a înregistrat o depreciere de 1% și a ajuns la minimul lunii. Piața reflectă o creștere mai mare a dolarului față de monedele majore fiduciare, întrucât perspectiva unor rate mai mari a dobânzii americane temperează pariurile populare față de dolar.

Dolarul dictează direcția

„Este doar un alt mod de a arăta direcția în care se mișcă dolarului”, a spus Chris Weston, șef de cercetare la brokeraj Pepperstone din Melbourne.

„Știu că este și un joc macro, dar cred că aurul și bitcoinul au fost utilizate într-un mod destul de asemănător”, a spus el.

Pierderile s-au redus puțin până la prânz în Asia, când bitcoin a atins 35.192 dolari – cu 16% sub vârful record de 42.000 dolari, atins săptămâna trecută.

Interesul pentru bitcoin a crescut în ultima perioadă, pe măsură ce investitorii instituționali au început să cumpere foarte mult, considerându-l atât ca o investiție care acoperă inflația, cât și ca o variantă extrem de profitabilă dacă ar fi adoptat ca monedă digitală pe scară mai largă.

Pe 5 ianuarie, analiștii J.P.Morgan au scris că Bitcoin ar putea fi văzut în viitor ca o alternativă a aurului și ar putea fi tranzacționat până la 146.000 de dolari, dacă va fi considerat drept un activ de refugiu sigur.

Sursa: gandul.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.