Fluctuații de peste 20 sau 25% nu reprezintă o surpriză pentru Bitcoin și sunt de așteptat în perioada următoare, este de părere Claudiu Cazacu, consulting strategist XTB, casă de brokeraj listată pe Bursa de la Varșovia.

Turbulențele de pe piața criptomonedelor sunt puse atât pe seama entuziasmului creat de perspectiva unor câștiguri impresionante într-un timp foarte scurt, dar și a unor factori politico-financiari legați de schimbarea de putere din Statele Unite și de evoluția pandemiei COVID.

Fluctuații de peste 20 sau 25% nu reprezintă o surpriză și nu ar fi înțelept să le vedem drept puțin probabile nici în perioada următoare. Este posibil ca niveluri chiar sub 30 de mii dolari pentru BTC sau 1.000 de dolari pentru ETH să fie atinse, având în vedere viteza înaltă a fluctuațiilor, care a adus câștiguri impresionante într-un orizont de timp foarte scurt unui număr larg de participanți. Unii vor fi astfel ispitiți să vândă pentru a-și asigura profitul. Deși ar fi o bună ocazie ca piața să se stabilizeze relativ, după unele ajustări, calendarul încărcat al perioadei următoare (care va aduce o nouă administrație prezidențială, raportări ale unor nume sonore în piața bursieră din SUA, date din economie despre poziționarea pentru începutul de an în SUA, China, zona Euro, informații din planul situației din sănătate) susține șansele pentru o perioadă cu regim de volatilitate ridicată, se arată în analiza XTB.

În intervalul 1 decembrie 2020- 8 ianuarie 2021, Bitcoin și-a dublat valoarea, în raport cu dolarul american, atingând în ultima zi a intervalului nivelul record de 42 de mii de dolari. Sesiunile recente au adus o corecție spre 32 de mii USD (la ora redactării materialului, piața fiind deosebit de volatilă).

Un ritm aproape la fel de ridicat a înregistrat Ethereum (ETH). Avansul procentual (185% de pe 1 octombrie până luni la ora 21) se apropie de cel al Bitcoin în aceeași perioadă (213%).

Sursa: realitatea.net

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.