Arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie a fost reclamat, miercuri, la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Constanţa pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după slujba oficiată de Bobotează la care au participat mii de oameni.

Persoana care l-a reclamat pe Arhiepiscopul Tomisului a susţinut că pe toată perioada pandemiei IPJ Teodosie ar fi sfidat toate regulile. Aşa că, după slujba de ieri a mers la Poliţie şi ar fi depus această reclamaţie.

Conform competenţei, cauza va fi declinată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Arhiepiscopia Tomisului: Plângerea împotriva ÎPS Teodosie este neîntemeiată

Arhiepiscopia Tomisului consideră că plângerea penală pe numele ÎPS Teodosie este neîntemeiată, pentru că Arhiepiscopul nu poartă răspunderea purtării măștii participanților sau a distanței dintre persoane în timpul slujbelor.

Mai mult, mai spun reprezentanţii bisericii, conform legislației, pelerinajele și procesiunile religioase sunt premise şi că la eveniment au fost prezenți polițiști și jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare,

Astfel, ÎPS Teodosie nu poartă răspunderea păstrării distanței fizice sau a purtării măștii din partea participanților la slujbă, aceste responsabilități fiind ale fiecărui participant în parte.

Dosarul a fost declinat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Slujba de Bobotează din Portul Tomis a adunat aproximativ 5.000 de credincioşi și a fost oficiată de ÎPS Teodosie și un sobor de 20 de preoți.

Sursa: antena3.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.