Cei mai multi dintre noi, traim in zone poluate, unde 80% din populatia urbana respira un aer extrem de poluat. Statistica Organizatiei Mondiale a Sanatatii, arata ca 9 din 10 persoane sunt expuse poluarii. Acest lucru afecteaza, cu siguranta, calitatea vietii noastre si reduce speranta de viata, la nivel global. Desi, nu suntem foarte constienti de acest aspect, poluarea din locatiile inchise este la fel de daunatoare ,ca cea din aer liber.

Expunerea la particulele, din aer (complex de solide si picaturi lichide) poate fi un pericol pentru sanatatea noastra. Acestea, fiind de dimensiuni minuscule, pot patrunde in plamanii nostri si pot prezenta amenintari grave, precum, infectii pulmonare, boli respiratorii, creste riscul de atac de cord, fiind conectate si cu diabetul sau anumite boli degenerative ale creierului.

In timp ce nu putem controla ce aer respiram, atunci cand nu ne aflam in confortul locuintei noastre, putem, insa, incerca sa purificam aerul din interiorul casei/biroului si sa protejam sanatatea noastra si a celor dragi.

Nevoia de un purificator de aer

Poluarea aerului este cel mai ridicat factor de mediu cu risc, pentru sanatate, ocupand locul 4 in topul cauzelor de deces, dupa hipertensiune arteriala, obezitate si fumat.
Ne petrecem 90% din viata, in spatii inchise. Acest lucru doar subliniaza importanta, de a instala, un purificator in casa noastra sau in birou. Un purificator reduce riscul contactarii de infectii cauzate de germeni si virusi, prezenti in aerul care ne inconjoara.
Surse de poluare in spatii inchise: bai fara ventilatie, umidificatoare, draperii, covoare, lenjerii de pat, aer expirat, functionarea defectuoasa a instalatiei de gaz, praf.

Beneficiile purificatorului de aer:

  1. Aer mai curat:
    Cel mai evident beneficiu al purificatorului de aer este ca ne asigura, un aer curat, fara particule contaminate. Astfel, ne putem bucura de privilegiul de a trai intr-un mediu mai sanatos. Aerul din spatiile inchise putand fi, de multe ori, mai „ murdar” ca cel de afara.
  2. Previne raspandirea germenilor:
    Purificatorul de aer poate fi de mare ajutor, in acest sens, mai ales pentru cei care sufera de astm, alte probleme respiratorii sau alergii.
  3. Elimina toate tipurile de mirosuri:
    Poti reimprospata aerul din locuinta ta si sa elimini toate tipurile de mirosuri. Este foarte util pentru a elimina mirosul de mancare sau de fum de tigara.
  4. Protejeaza impotriva alergiilor de sezon:
    Un procent foarte mare al populatiei sufera de alergii de sezon care se pot agrava datorita prezentei unor alergeni, precum polen sau mucegaiuri, prezenti in mediul de acasa.
  5. Incetineste acumularea prafului:
    Acumularea prafului este un fenomen comun in orice spatiu. Cu un purificator in incinta locuintei tale, procesul de acumulare de praf pe mobila, bucatarie si alte suprafete va fi incetinit.
  6. Reduce problema animalelor de casa:
    In locuintele cu animale de companie creste riscul de a avea mai multi factori de contaminare: urina, polen, par, etc. Acestia cresc riscul dezvoltarii de alergii, in cazul persoanelor cu un sistem imunitar mai scazut.

Concluzie:
Ce este mai important pentru fiecare dintre noi, decat sanatatea noastra si a celor dragi nou? Nimeni nu-si doreste sa-si compromita sanatatea. Un purificator de aer este un lucru absolut esential, in fiecare casa. Daca vrei sa-ti faci un cadou sau sa oferi un cadou pentru sanatate si o viata mai lunga, verifica ofertele magazinelor de mai jos si ia o decizie bine informata:

www.emag.ro

www.evomag.ro

www.itgalaxy.ro

www.badabum.ro

www.cel.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.