404 Not Found


nginx
17 Simptome care pot indica aparitia Diabetului ! – Pauza La Birou

De la simptome de genul ” cat sunt de obosita!”, la cele despre care, nu dorim sa vorbim: disfunctii erectile, tuse-semnele diabetului sunt subtile, dar serioase.

In timp ce diabetul, poate fi tinut sub control, totusi este o afectiune care poate reduce longevitatea, in mod considerabil. Creste riscul de a dezvolta alte afectiuni: afectarea vederii, infarct, amputare membre, etc. Verifica lista de simptome si vezi daca este nevoie sa-ti faci o programare, la medic.

1.Oboseala

Desigur, multi factori pot cauza oboseala, chiar simplul fapt, ca nu dormi suficiente ore, pe noapte. Dar, in unele cazuri, diabetul vine la pachet, cu starile de oboseala cronica, deoarece, organismul incearca, dar esueaza sa foloseasca energia, care ii este furnizata. Daca observi ca esti mult mai obosit/a, dupa masa, cand ar trebui sa ai mai multa energie, ar trebui sa fii atent/a la ce-ti transmite, organismul.

2.Foame si sete excesiva

Daca suferi de diabet, organismul este coplesit, de sarcina, de a procesa glucoza, in sange. Apa este eliminata, din celule, pentru a incerca eliminarea excesului, dar, in timpul procesului, toti nutrientii importanti, de care, corpul tau are nevoie, inclusiv glucoza, sunt pierdute. Rezultatul este deshidratarea si foamea, iar consumul de apa si alimentatul, in aceste conditii, doar perpetueaza starea initiala, creandu-se, un cerc vicios.

3.Urinare frecventa

Pentru ca apa este eliminata din toate celulele disponibile, pentru a curata si elimina, excesul de glucoza, rinichii sunt coplesiti, in incercarea de filtra, ceea ce inseamna ca vei urina frecvent. Urinarea frecventa poate duce la deshidratare, extenuare, afectand calitatea somnului.

4.Infectii vaginale frecvente

Cele mai multe dintre acestea, in mod special, candidoza, se hranesc din excesul de zahar.
Adauga asta, la un sistem imunitar scazut si aceste infectii vor fi dificil de controlat, in cazul pacietilor, cu diabet.

5.Disfunctii erectile

Daca diabetul nu este controlat, prin medicatie si schimbari ale stilului de viata, poate afecta centrii nervosi si vasele de sange, rezultand astfel, disfunctiile erectile.

6.Vedere in ceata

Diabetul poate determina aparitia unor afectiuni oftalmologice: vedere in ceata, deoarece ochii, pentru a functiona normal, depind de fluidele din jurul acestora. In cazul deshidratarii, si vederea poate avea de suferit. Daca diabetul este tratat, acest simptom poate disparea. In caz contrar, se poate ajunge, chiar si la orbire, totala.

7.Rani care se vindeca greu

Zgarieturi sau vanatai care se vindeca greu, sau nu se vindeca?
In cazul diabetului, capacitatea organismului de a se vindeca/regenera este mult redusa.

8.Pierdere in greutate inexplicabila

Poate parea un vis, sa poti manca oricat vrei si sa pierzi in greutate, insa este de fapt, un cosmar, pentru ca, de fapt corpul esueaza sa se energizeze, din nutrientii pe care ii furnizezi, si arde grasime, pentru a supravietui. Practic, organismul tau, te infometeaza, indiferent cat mananci.

9.Stari de greata

Atunci cand diabetul nu este controlat, duce la scaderea rapida in greutate, corpul arde depozitele de grasimi. Acest proces produce, corpi cetonici, care pot creste pana la valori ce pot pune viata in pericol. Corpii cetonici cauzeaza stari de greata.

10.Picioare dureroase si amortite

Diabetul duce la intarirea arterelor si la afectarea centrilor nervosi, aceste simptome fiind resimtite, la nivelul picioarelor. Circulatie periferica deficitara si centri nervosi afectati, impreuna pot provoca ulceratii ale pielii sau infectii, care se vindeca greu.

11.Gingii inflamate si sensibile

Diabetul slabeste capacitatea organismului de a lupta, impotriva germenilor. Datorita mediului umed, cavitatea bucala este mediul propice, pentru dezvoltarea germenilor. Adreseaza-te stomatologului daca gingiile tale sangereaza, sunt inflamate, dezvelesc dintii si apar frecvent abcese.

12.Respiratie cu miros ciudat

Halitoza, cunoscuta drept mirosul neplacut, al cavitatii bucale, este comuna, in randul diabeticilor, pentru ca sunt expusi la infectii. Gingiile inflamate si infectate pot provoca, o respiratie, urat mirositoare, ce poate afecta si metabolismul, conducand chiar la cresterea, nivelului de zahar, din sange.
De asemenea, nivelul ridicat de corpi cetonici, din sange sunt corelati cu o respiratie dulce, fructata.

13.Infectii urinare frecvente

Este imposibil de ignorat, prezenta unei infectii urinare, datorita simptomelor extrem de neplacute. Unul dintre motivele, pentru care, diabeticii sunt predispusi la aceste infectii dureroase, este circulatia deficitara a sangelui, care ingreuneaza posibilitatea, celulelor albe, de a ajunge in zona infectata. Nivelul ridicat de glucoza, creste riscul de infectii, in general si creste si volumul de urina. Glucoza care ajunge in vezica, devine mediul propice pentru infectia urinara.

14.Sindromul Ovarelor Polichistice

Aceasta conditie medicala afecteaza in mod special, fertilitatea femeilor, dar, din nefericire duce si la rezistenta la insulina.
Aproximativ 50% dintre femeile care sufera de Sindromul Ovarelor Polichistice vor dezvolta diabet.

15.Pigmentarea pielea

Pielea, in anumite zone(subrat, gat, sub sani), se ingroasa si se inchide la culoare.

16.Deshidratare cronica

Deshidratarea are loc pentru ca, nivelul ridicat de glucoza determina corpul, sa elimine apa din celule si sa fie incapabil sa le “umple” din nou. Nevoia frecventa de urinare, elimina toata apa din organism.
Deshidratarea este o problema serioasa, care poate fi fatala, iar in cele mai multe dintre cazuri, provoaca alte probleme: piele uscata, vedere in ceata, articulatii dureroase.

17.Iritabilitate/depresie

Simptomele ce caracterizeaza aceasta afectiune pot afecta, destul de grav, starea emotionala a pacientului. De la starea de epuizare, data de celulele care nu sunt hranite, la o viata sexuala afectata, de disfunctii erectile sau frecvente infectii urinare.

Concluzie

Ingrijindu-te de starea fizica iti va imbunatati, cu siguranta, starea mentala. Daca prezinti, simptomele prezentate mai sus, nu mai astepta. Adreseaza-te medicului. Aceasta afectiune poate fi controlata, chiar vindecata, daca e in stare incipienta.

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.